'10. Balıkesir Sinema Günleri'

'Mahallenin Orta Yeri Sinema' temasıyla düzenlenen etkinlikte, 'Zeus Altarı' sinema ödülü, sanatçı Halil Ergün'e verildi.

Bu yıl 10'uncusu düzenlenen Balıkesir Sinema Günleri, 'Mahallenin Orta Yeri Sinema' temasıyla başladı.

Kentteki bir alışveriş merkezinde etkinlik kapsamında düzenlenen törende, 'Zeus Altarı' sinema ödülü, oyuncu Halil Ergün'e verildi.

Ergün, törende yaptığı konuşmada, bir sanatçı için hatırlanmanın çok önemli olduğunu söyledi.

Bugüne kadar birçok filmde rol aldığına işaret eden Ergün, şöyle konuştu:

'Ödül törenlerinde, tiyatrocu olmama rağmen sahneye çıkmak beni heyecanlandırır. Bir toplumu memleket yapan toplumsal hafızasıdır aynı zamanda. Yani 'memleketim' diyebildiğin yerde hafızamız vardır, ailemizden, gençliğimizden, sokaklarımızdan, yaşam alanlarımızdan oluşan. Ama en önemli katkı sağlayan kurum, sanattır. Sanat ve kültürün bir memleketi 'memleket' yapmada tarih boyunca her zaman önemi vardır. Bu nedenle bu etkinliklere heyecanla bakıyorum.'

Ödülün kendisine verilmesinden mutluluk duyduğunu anlatan Ergün, 'Yaşarken fark edilmek kadarı var mıdır sanatçılar için? Herkese teşekkür ediyorum.' dedi.

Balıkesir Sinema Amatörleri Derneği Başkanı Mesude Eğilmez de bu yıl programın 10'uncusunun düzenlemesinde izleyicilerin büyük katkısı bulunduğunu dile getirdi.

Konuşmaların ardından, etkinliğe katkıda bulunanlara plaket ve ödülleri verildi. Ödül töreni sonrası gala filmi 'Kar Korsanları' izletildi.

Balıkesir Sinema Günleri, 6 Ekim'e kadar devam edecek.
Kaynak: AA