Vatan Caddesi'nde 29 Ekim Coşkusu

Vatan Caddesi’nde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Resmi Geçit Töreni düzenlendi. Törene vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İBB Başkanı Kadir Topbaş, 1. Ordu Komutanı Musa Avsever araç üzerinde vatandaşları selamladı.

Vatan Caddesi'nde 29 Ekim Coşkusu
Cumhuriyet’in 93’üncü yıldönümü dolayısıyla Fatih’teki Vatan Caddesi’nde Resmi Geçit Töreni gerçekleştirildi.

Kutlamalara, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Kadir Topbaş, 1. Ordu Komutanı Musa Avsever, İstanbul İl Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, çok sayıda öğrenci ve vatandaş katıldı.

Kutlamalar kapsamında düzenlenen Resmi Geçit Töreni’nin ardından İstanbul Valisi Vasip Şahin, İBB Başkanı Kadir Topbaş, 1. Ordu Komutanı Musa Avsever üstü açık araç üzerinde vatandaşları selamladı.

"Genç nesillerimiz istiklal harbinin her bir noktasını, her bir kahramanlığını çok iyi öğrenmelidir"

Törende, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhuriyet Bayramı ile ilgili mesajı okundu. Törenin açılış konuşmasını yapan İstanbul Valisi Vasip Şahin, “ Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde milletimizin ölüm kalım savaşının zaferle sonuçlandığı ve tüm dünyaya aziz milletimizin bağımsızlığını haykırdığı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı hepimize kutlu olsun” dedi.

Vali Şahin, “Genç nesillerimiz istiklal harbinin her bir noktasını, her bir kahramanlığını çok iyi öğrenmelidir. Cumhuriyetimizin 93’üncü kuruluş yıldönümü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’mız kutlu olsun” şeklinde konuştu.

Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nın oluşturduğu karma bando takımının tören alanında yerini almasıyla geçit töreni başladı.

Geçişte, Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nın karma birliği, sivil ve askeri okulların geçişleri yapıldı. Törende bisikletli, motosikletli ve klasik arabaların oluşturduğu kortejler dikkat çekti.
Kaynak: İHA