Uşak'ta 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları

Uşak’ta 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyetin kuruluşunun 93’üncü yıl dönümü törenlerle kutlandı.

Uşak'ta 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları
Program Vali Ahmet Okur’un makamında tebrikleri kabulüyle başlarken Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, 15 Temmuz Şehitleri meydanında devam etti. Vali Ahmet Okur törende yaptığı konuşmasında; “Tarih sahnesine çıktığı günden bu yana bağımsızlığından ödün vermeyen, vatanı ve bayrağı için canını ortaya koyan, ecdadımız ve onun asil torunları olan bizler de aynı yola baş koyduğumuzu her defasında göstermişizdir." dedi.

Vali Okur konuşmasına şöyle devam etti, " Bin yıldır bu topraklarda birlik ve beraberlik içinde yaşayan aziz milletimizin barış ve huzurunu bozmak isteyenlere karşı tarihin her döneminde içeriden ve dışarıdan saldırılar olmuştur. Bunlardan farklı olarak kendi vatandaşına kurşun sıkacak kadar alçaklaşan 15 Temmuzun hainlerine de gereken ders verilmiştir. Unutmayalım ki bugün bizler huzur, güven ve refah içinde bir bayram daha kutlayabiliyorsak, şanlı bayrağımız göklerde dalgalanıyorsa; tankın uçağın karşısına iman dolu göğsüyle çıkan adeta Çanakkale Destanını yeniden yazan, bir ve beraber olduğunu bir kez daha gösteren aziz Türk Milletinin vatanseverliği sayesindedir. Bununla birlikte Başkomutanımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın dirayetiyle darbe kalkışmasının bertaraf edilmesine karşı ortaya koyduğu güçlü irade Türk halkının ortak iradesini yansıtmıştır. Şu asla unutulmamalıdır ki 15 Temmuzda bağımsızlığına ve geleceğine sahip çıkan siz değerli halkımız bundan sonra da vatanına bayrak ve bağımsızlığına kast edenlere kesinlikle seyirci kalmayacaktır"

Kutlamalar konuşmaların ardından Cumhuriyet Bayramı münasebetiyle düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilerinin ödüllerinin verilmesi, ilk ve orta dereceli okullardan öğrencilerin yürüyüşü ve Uşak Belediyesi Mehter Takımı gösterisi ile sona erdi.
Kaynak: İHA