Trabzon'da Atatürk Büstlerine Saldırı

Of ilçesindeki bazı okulların bahçesinde bulunan Atatürk büstleri boyanarak duvarlara çeşitli yazılar yazıldı Trabzon Valiliği: 'Provokasyon amaçlı bu menfur olayı gerçekleştiren fail ya da faillerin tespiti ve yakalanması ile ilgili adli ve idari işlemler titizlikle yürütülmektedir'.

Trabzon'un Of ilçesinde bazı okulların bahçesindeki Atatürk büstleri boyanarak duvarlara çeşitli yazılar yazıldı.

Alınan bilgiye göre, ilçede 5 farklı devlet okulu ile Halk Eğitim Merkezi bahçesinde bulunan Atatürk büstlerine, kimliği henüz tespit edilemeyen kişi ya da kişilerce sprey boya sıkıldı. Okullardaki duvarlara ise 'Kahrolsun çamuriyet, yaşasın İslamiyet, ehli şeriat' şeklinde çeşitli yazılar yazıldı.

Vatandaşların durumu polise bildirmesinin ardından okullarda inceleme yapıldı. Güvenlik kameralarını incelemeye alan polisler, gece saatlerinde yaşanan olayla ilgili faili belirlenen 1 kişinin yakalanması için ilçede soruşturma başlattı.

Öte yandan, Trabzon Valiliği yaşanan olayla ilgili yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, bazı eğitim kurumlarındaki Atatürk büstlerine ve bahçe duvarlarına yazı yazma olayının gerçekleştiği belirtilerek, 'Provokasyon amaçlı bu menfur olayı gerçekleştiren fail ya da faillerin tespiti ve yakalanması ile ilgili adli ve idari işlemler titizlikle yürütülmektedir.29 Ekim Cumhuriyet Bayramımıza ve milletçe sevincimize gölge düşürmeye çalışanlar asla başarılı olamayacaklardır.Kamuoyuna saygıyla duyurulur.' ifadeleri kullanıldı.
Kaynak: AA