Siirt'te 59'Uncu GESAM Sergisi

Türkiye Güzel Sanat Eseri Sahipleri Meslek Birliği (GESAM) üyesi sanatçının 30 eseri Siirt'te sergilendi.

Siirt Valiliği ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenen 'GESAM Siirt Sergisi' Vali Mustafa Tutulmaz'ın katıldığı törenle açıldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürlüğü bünyesinde plastik sanatlar ve telif hakları konusunda faaliyette bulunan, bu konuda ülkenin ilk ve tek meslek birliği olan GESAM, yurtiçinde düzenlediği Türkiye sergilerinin 59'cusunu Siirt'te açtı.

Siirt İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Sergi Salonu'nda düzenlenen açılış törenine, Vali Tutulmaz yanı sıra Defterdar Meral Dönmez, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hüsam Olgaç, İl Kültür ve Turizm Müdürü Remzi Uslu, GESAM Yönetim Kurulu Başkan Vekili Nezih Demirtepe, bazı STK temsilcileri, öğrenciler ile davetliler katıldı.

GESAM Yönetim Kurulu Başkan Vekili Demirtepe, sergide bulunan eserler hakkında bilgiler vererek, serginin açılmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Sergide eserleri bulunan sanatçılara katılım belgelerini veren Vali Tutulmaz, Siirt'te böyle bir kültür-sanat etkinliğinin düzenlenmesinden büyük bir mutluluk duyduğunu belirterek, GESAM sanatçılarını kutladı.

Kaynak: AA