SGD'den Eğitim Semineri

Siirt Gazeteciler Derneği’nce, Dicle Kalkınma Ajansı’nın (DİKA) destek verdiği, "Diksiyon eğitimi, haber yazılımı ve Fotoğrafçılık" konulu eğitim programı düzenlendi.

SGD'den Eğitim Semineri
Ticaret ve Sanayi Odası konferans salonunda düzenlenen eğitimin programının ilk gününde, Eskişehir Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Anabilim Dalı Uzmanı Doç. Dr. Özgül Birsen tarafından, ’diksiyon eğitimi’ konularında bilgi verildi.

Eğitim programının ikinci gününde ise Doç. Dr. Haluk Birsen tarafından "fotoğraf eğitim" konusunda teknik bilgiler paylaşıldı. Siirt Gazeteciler Derneği üyeleri ve Siirt Üniversitesi öğrencilerinin katıldığı eğitim programının çok yararlı geçtiğini dile getiren Siirt Gazeteciler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Atilla Durak, "Üyelerimiz için haber yazılımı, fotoğraf teknikleri ve diksiyon-dil eğitimi konusunda bilgilerini artırma adına böyle bir program uyguladık. Önümüzdeki dönemde ise benzer programlar yapmayı planlıyoruz. Desteklerinden dolayı Dicle Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Sayın Yılmaz Altındağ ve Siirt Destek Ofisi yöneticilerine teşekkür ediyorum" dedi.

20 saatlik eğitim programı, Pazartesi günü düzenlenecek ’haber yazılımı" kursu ile sona erecek.
Kaynak: İHA