Serik'te Cumhuriyet Coşkusu

Cumhuriyeti’nin 93. Kuruluş Yılı tüm yurtta olduğu gibi Antalya’nın Serik ilçesi’nde de törenlerle kutlandı.

Serik'te Cumhuriyet Coşkusu
Cumhuriyeti’nin 93. Kuruluş Yılı tüm yurtta olduğu gibi Serik’te de törenlerle kutlandı. Törenler, Antalya Vali Yardımcısı, Serik Kaymakam Vekili Mehmet Yavuz’un tebrikleri kabulü ile başladı.

Törenler daha sonra Cumhuriyet Meydanında devam etti. Serik Kaymakam Vekili Mehmet Yavuz ve Serik Belediye Başkanı Ramazan Çalık halkı selamladı. Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından Serik Anadolu Lisesi Halk Oyunları Ekibinin yöresel oyun gösterileri ile devam eden programda, Müzik Öğretmeni Doğan Gök’ün yönetiminde öğrenciler mini konser verdi. Konuşmasında 15 Temmuz darbe girişimine değinen Serik Kaymakam Vekili Mehmet Yavuz, “Cumhuriyet bütün toplumsal renkleriyle bir olup düşmana direnen Türk Milleti’nin çağdaş bir devlet ve toplum olma mücadelesinin simgesidir. Cumhuriyetimizin kazanımları çoktur. 93 yıldır Cumhuriyetimiz eğitimden sağlığa ve ekonomiye kadar birçok alanda atılımlar yapmış. Dünyada ilk 20 devlet arasında sayılan bir devlet olmuştur. 93 yıllık tarihimiz aynı zamanda büyük zorluklarında tarihidir. Bu zorlukların en büyüklerinden birinde milletimiz 15 Temmuz tarihinde yaşadı. Kökü dışarıda olan ve milletimizin dini duygularını sömüren FETÖ örgütü devleti ele geçirip bir iç savaş çıkarma girişiminde bulunmuştur ancak milletimizin aynı Kurtuluş Savaşı’nda olduğu gibi son anda birlik ve beraberliğine sahip çıkarak kurşuna göğsünü siper edebileceğini hesaba katmadılar” dedi.

Konuşmanın ardından okullar arası gerçekleştirilen Şiir, Kompozisyon ve Resim dalında dereceye giren öğrencilere Serik Kaymakam Vekili Mehmet Yavuz ve Serik Belediye Başkanı Ramazan Çalık tarafından hediyeler verildi.

Halkın da yoğun ilgi ile izlediği Bayram Töreni tören geçişinin ardından sona erdi.
Kaynak: İHA