Osmaneli'de 29 Ekim Coşkusu

Bilecik’in Osmaneli ilçesinde, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlandı.

Osmaneli'de 29 Ekim Coşkusu
Dün Atatürk Anıtı’na protokolün çelenk sunmasıyla başlayan törenler, bu sabah saat 10.00’da ilçe stadyumunda devam etti. Buradaki tören, İlçe Kaymakamı Edip Çakıcı ve Belediye Başkanı Münür Şahin’in vatandaşların Cumhuriyet Bayramını kutlamalarıyla başladı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Osmaneli Kaymakamı Edip Çakıcı, Cumhuriyetimizin 93. kuruluş yılını kutlamanın büyük onuru ve coşkusunu yaşadığımızı söyledi.

Çakıcı, “Bugün Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunun 93. yıl dönümünü ülkemizin her köşesinde olduğu gibi büyük bir gurur ve coşkuyla kutlamak için toplanmış bulunuyoruz. Başta Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, cumhuriyeti kurup, bizlere bu mukaddes emaneti miras bırakanları, minnet, şükran ve saygıyla anıyorum. Cumhuriyetin ilanı, sadece bir rejim değişikliğinden ibaret değildir, aynı zamanda bir zihniyet devrimini de ifade etmektedir. Bu zihniyet devrimi, bilime, akılcılığa ve özgür düşünceye dayalı çağdaş Türkiye Cumhuriyetinin temelleri atılmıştır. Sözünü ettiğimiz zihniyet devrimi ile cumhuriyet, bu toprakları kanlarıyla vatan yapanları, ‘tebaa’ olmaktan çıkarıp ‘yurttaş’ olma onuruna ulaştırmış ve egemenliği kayıtsız şartsız asıl sahibine, yani millete vermiştir” dedi.

Tören, halk oyunları ekiplerinin çeşitli gösterileri ve Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerin verilmesiyle devam ederken, öğrencilerin yaptığı resmigeçit ile sona erdi.

Osmaneli Stadyumu’ndaki törenlere, Osmaneli Kaymakamı Edip Çakıcı, Belediye Başkanı Münür Şahin, İlçe Jandarma Komutan Vekili Rıza Gazel, İlçe Emniyet Müdür Vekili Komiser Yardımcısı Yalçın Avcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Ekinci, AK Parti İlçe Başkanı Yalçın Karaca, İl Genel Meclis üyesi Hakan Özkan, MHP İl Genel Meclis üyesi Orhan Uğur, daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: İHA