Mezitli'de Cumhuriyet Coşkusu

İçel’in merkez Mezitli ilçesinde Cumhuriyet’in 93. yıldönümü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, çeşitli etkinlikle kutlandı.

Mezitli'de Cumhuriyet Coşkusu
Mezitli Belediyesi Bircan Tüfekçioğlu Çocuk Gündüz Bakımevi’nde düzenlenen etkinliklere, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları, öğrenci velileri ve vatandaşların yanı sıra anlatı sanatçısı ve yazar Sunay Akın’da katıldı.

Minik öğrencilerin Atatürk ve Cumhuriyet sevgisini dile getirdikleri şiir, dans ve müzik gösterilerinin yapıldığı etkinlikte konuşan Tarhan, vatandaşları Cumhuriyete sahip çıkmaya davet etti. Türkiye Cumhuriyeti’nin büyük tehlike atlattığını ifade eden Başkan Tarhan, “Bizler Cumhuriyet sevdalıları Atatürk ilke ve inkılaplarına daha çok sahip çıkarak ülkemize bağlılığımızı göstereceğiz” dedi.

Mezitli’de gördüğü coşkudan dolayı memnuniyetini dile getiren Tarhan, “Hepimizin, ulusumuzun Cumhuriyet bayramı kutlu olsun. Mezitli’de rüzgar başka esiyor, farklı bir hava gördüğümüzü bir kez daha anladım. Gerçekten Mezitli’de Cumhuriyet sevdalısı, demokrasi sevdalısı ve laiklikten yana olan bir aydın kitle var. Sadece Mezitli’de olması yetmiyor, tüm İçel’de ve ülkemizde bu tür sevdaların çoğalmasını istiyoruz” diye konuştu.

Cumhuriyet’in kazanımlarının iyi bilinmesi gerektiğine vurgu yapan Tarhan, “Cumhuriyet ve laiklik kavramları beraberdir. Bu kavramlar kuşkusuz birbirinden ayrılamazlar. 93 yıl önce Atatürk bizi özgür bir toplum yapmıştır" ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA