Mersin'de 'Aşk-I Devlet' Özel Gösterimi

İçel Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyet’in kuruluşunun 93. yılı dolayısıyla ‘Aşk-ı Devlet’ özel gösterimi düzenledi.

Mersin'de 'Aşk-I Devlet' Özel Gösterimi
İçel Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilen ‘Aşk-ı Devlet’ özel gösterimine İçel Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, İçel eski Valisi Akif Tığ, MHP İçel İl Başkan Yardımcısı Mehmet Ayan, İçel Barosu Genel Sekreteri Eren Mülayim ve meclis üyeleri de katıldı.

Gecede konuşan Başkan Kocamaz, "Bu kadar güzel sözler ve gösteriler ile bizleri buluşturan Aşık Sefai, şair Ahmet Özkan ve ekiplerine teşekkür ediyorum. Hepinizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nızı kutluyorum" dedi.

Milli değerleri pekiştirmek ve Türk milletini aynı gelecek tasavvurunda birleştirmek amacıyla düzenlenen gecede, Türklerin tarih sahnesine çıkışlarından günümüze kadar gelen kahramanlık mücadelelerinin, dans gösterileri, seslendirilen türküler ve destanlar ile izleyicilere sunulması adeta görsel bir şölen yaşattı.

Programda ayrıca 15 Temmuz şehidi Ömer Halisdemir’e yer verilmesi izleyicilerden büyük alkış topladı. Aşık Sefai’nin koordinatörlüğünü yaptığı ve şair Ahmet Özkan’ın şiirleri ile renk kattığı gösterimde, Kızıl Elma ülküsünden, Türklerin Anadolu’ya hakim olmasına, Selçuklu Devleti’nden, milli mücadele yıllarına kadar 10 bölüm sahnelendi. İzleyiciler tarafından soluksuz izlenen ‘Aşk-ı Devlet’ özel gösterimi İçellilere unutulmaz bir gece yaşattı.

Gecenin sonunda Başkan Kocamaz, etkinliğin koordinatörlüğünü yapan Aşık Sefai ve şair Ahmet Özkan’a teşekkür ederek, günün anısına çiçek verdi.
Kaynak: İHA