Mersin Açıklarında Sapan Balığı Yoğunluğu

İçelli balıkçılar, insan yüzüne benzer yapısıyla dikkati çeken ve geçen ay bir tane avladıkları sapan balığından 2 tane daha yakaladı.

İçel Balık Pazarı'na getirilerek satışa sunulan balıkları şaşkınlıkla inceleyen vatandaşlar, yaklaşık 1,5 metre boyundaki balığın fotoğrafını çekti.

İçel Balıkçılar Derneği Başkanı Adnan Polat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, halk arasında 'insan yüzlü balık' olarak bilinen sapan balığıyla son dönemde sık karşılaştıklarını söyledi.

Balıkları Kızkalesi açıklarında yakaladıklarını ifade eden Polat, şöyle konuştu:

'Bu balığın köpek balığı sürüsüyle geldiğini görüyoruz. Sapan balığı da köpek balığı cinsinden bir balıktır. Yalnız bunlar zararsızdır. Saldırgan değiller. Özellikle şeker ve kanser hastalarına iyi geliyor. Biz bunu derneğimize kayıtlı olan kanser ve şeker hastalarına ücretsiz veriyoruz. İnsan yüzlü diyoruz, çünkü şekil itibariyle insana çok benziyor. Tadı çok lezzetli ve güzeldir. Şeker ve tuz oranı düşüktür. Kilogramı 8-10 lira arasında satılıyor. Halkımızın yiyebileceği kapasitede bir balık. Kılçık da yok bunda. Çocuklar da rahatlıkla yiyebilir.'

Polat, balığa gösterilen ilgiden memnun olduklarını kaydetti.

Kaynak: AA