Keçiören'de Cumhuriyet Bayramı Gençlik Konseriyle Kutlandı

Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü Gençlik Korosu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Keçiören’de Türk Halk Müziği konseri verdi.

Keçiören'de Cumhuriyet Bayramı Gençlik Konseriyle Kutlandı
Yunus Emre Kültür Merkezi’ndeki konsere türkü dostları büyük ilgi gösterdi. Şef Hasan Basri Dumlupınar yönetimindeki koro, Keçiörenlileri kuzeyden güneye, batıdan doğuya Anadolu’nun her köşesinden renkler içeren güzel bir türkü turuna çıkardı. Solistlerin söylediği türkülerin yanı sıra saz sanatçıları tarafından icra edilen taksimler de izleyicilerden büyük alkış aldı.

Koro konserin finalinde “Türkiyem” türküsünü seslendirirken, türküden önce kısa bir konuşma yapan Şef Dumlupınar “Cumhuriyet Bayramımızı sizlerle birlikte kutlamamıza vesile olan Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak’a teşekkür ediyorum” dedi.

Türkiyem türküsüne izleyiciler coşkuyla eşlik ederken, koro ısrarlı alkışlar üzerine “Hoş gelişler ola” türküsünü de seslendirdi. Türkü söylenirken izleyiciler de ayağa kalkarak alkışlarıyla tempo tuttular.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle düzenledikleri konsere katılan sanatçılara teşekkür eden Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, “İnşallah Keçiören’i bu tür programlarla Ankara’nın kültür başkenti yapmaya devam edeceğiz” mesajını verdi.
Kaynak: İHA