Kaymakam Sonel'den, FETÖ Vurgusu

29 Ekim Cumhuriyetimizin kuruluşunun 93. yıldönümü törenlerine, Bandırma Kaymakamı Tuncay Sonel’in konuşması damga vurdu.

Kaymakam Sonel'den, FETÖ Vurgusu
Kaymakam Tuncay Sonel törenlerde yaptığı konuşmada, "Ülkemiz bulunduğu konum itibarıyla, tarihten günümüzde ve gelecekte de her zaman dikkat çekici bir yer olmuştur. Ne içte hainler ne dışta hainler boş durmamıştır durmuyor. Bunu Kurtuluş savaşımızda da yaşadık, geçmiş yıllarda terör belasında da yaşadık ve en son 15 Temmuz gecesi alçak FETÖ’nün yapmış olduğu hain girişimde de yaşadık. Bu Cumhuriyet bayramı daha bir başka güzel. Büyük Türk Milleti Kurtuluş savaşında olduğu gibi, geçmiş yıllarda olduğu gibi, 15 Temmuz gecesinde de birlik ve beraberlikle her kesimden başta bu Cumhuriyet Meydanımız olmak üzere ülkemizin her köşesinde bir araya gelerek hainlere fırsat vermedik. Bu güzel ülkemizin kıymetini bilelim. Bu ülkenin havasını teneffüs ediyoruz. Ekmeğini yiyoruz, suyunu içiyoruz. Çanakkale’de, Dumlupınar’da, Güneydoğu’da öğretmenimiz, polisimiz, askerimiz, vatandaşımız şehit oldu. Niye? Siz gençlerimize daha iyi bir ülke bırakabilmek amacıyla. Bakın çocuklarımız gonca gül misali. Okuyacağız, bilgili olacağız. Anamıza, babamıza, büyüklerimize, öğretmenlerimize saygılı olacağız. Olacağız ki yarın bu ülkede güzel yerlere gelebilesiniz. Cumhuriyet öyle bir rejim çünkü. Bende köy çocuğuyum. Aranızda köyde şehirde olup ülkemizde devletimizin en güzel yerlerine gelenler de var. Ayrıcalık yok, fırsat eşitliği var. Devlet olarak her türlü imkan sizlere sunuluyor. Çalışın, kendinizi geliştirin, bu vatana, bu bayrağa, rengini şehitlerimizin kanından alan bayrağımızı sahip çıkın, koruyun ve gelecek kuşaklara aktarın. Bakın aranızda şehit ailelerimiz var. 15 Temmuz’da Ankara’da eşi şehit düşen kardeşimiz var" dedi.

Vatandaşa silah çeken elleri kıracaklarını söyleyen Kaymakam Sonel, "Kim olursa olsun devlet içinde devlet olmaz. Herkes haddini bilecek. Bu memleket kolay kazanılmadı. Asker de, polis de bizim göz bebeğimiz. Türkiye Cumhuriyeti göz bebeğimiz. Biz devlete baş kaldıranın başını ezeriz. Vatandaşına silah çekenin elini kırarız. Bunun altını çizerek belirtmek istiyoruz. Kore gazimiz var, Güneydoğu gazimiz var. O kadar kolay değil. Vücudunda sıkıntı olan, fakat onu dert etmeyen, canım bu vatana feda olsun diyen gazilerimiz var. Bunların kıymetini bilelim. Etrafınıza bir bakın. Bayramdan bayrama değil. Şehit ailelerimiz, gazilerimizi, engelli vatandaşlarımızı yetimlerimizi kıymetini bilelim. Gidin hal hatır sorun. Boş başak dik durur gençler. Mütevazi olun, kibirli olmayın. Bunların altını çizerek söylüyorum" dedi.

Törenler, resmi geçit ile sona erdi.
Kaynak: İHA