Kaymakam Cinbir, Yol Çalışmalarını İnceledi

Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir, Kırobası Mahallesi ile Karaman arasındaki yolun iyileştirme çalışmalarını inceledi.

Kaymakam Cinbir, beraberindeki AK Parti Silifke İlçe Başkanı Mustafa Çetin ve ilçe yöneticileri ile Karayolları 51. Bölge Şefliği yetkilileriyle toplamda 110 kilometrelik yolun Silifke’ye bağlı olarak çalışmaların sürdüğü 57 kilometrelik bölümünde incelemelerde bulundu.

Özboyuninceli Mahallesi'nde kurulan karayolları şantiyesinde çalışan işçilerle bir araya gelen Cinbir, burada yaptığı açıklamada, Karaman ile Kırobası arasında yapımı süren bu yolun özellikle çiftçiler için büyük önem taşıdığını söyledi.

Yolun, çiftçilerin ürettiği ve Kırobası’nda bulunan soğuk hava depolarında sakladığı narenciye ürünlerinin ve narların Karaman'a oradan da İç Anadolu'ya direkt ve en kısa sürede naklinin sağlanması için önem arz ettiğini ifade eden Cinbir, şöyle devam etti:

'Bu ürünleri hem yetiştiren hem de pazarlayan vatandaşlarımızın büyük bir özlemle ve dört gözle bekledikleri bu yol daha önceden karayolları ağı içerisinde yer almıyordu. Kalkınma Bakanımız Sayın Lütfi Elvan'ın girişimleriyle bu yol öncelikle karayolları ağına alındı. Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yapımı planlanan ve inşa edilen bu yolun bitirilmek üzere olduğunu görüyoruz. 57 kilometrelik bir yol burası. Bu yolun şu an 37 kilometresinin sathi kaplaması tamamlandı. Hava şartları müsaade ederse ki edecek gibi duruyor, 2 hafta gibi bir süre içerisinde 20 kilometrelik kalan kısmının da sathi kaplaması yapılarak bu yol karayolları standardına kavuşturularak, vatandaşlarımızın daha güvenli ve daha kısa sürede ulaşım sağlayacakları bir hale gelmiş olacak.'

Kaynak: AA