Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liselerinin Öğrencileri Sandık Başında

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri öğrencileri sandık başına giderek, Okul Meclisini seçti

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liselerinin Öğrencileri Sandık Başında
2016-2017 Eğitim Öğretim yılı Okul Meclis Başkanlığı Seçimleri büyük bir heyecan içerisinde yapıldı. Öğrencilerin tamamının sandık başına gittiği seçimlerde yeni meclis başkanları belirlendi. GKV Özel Okulları Genel Müdür Yardımcısı Kasım Ateş, 2016-2017 eğitim öğretim yılında okul öğrenci meclis başkanlığı seçimlerinin Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarının bütün birimlerinde gerçekleştirildiğini ifade etti.

Öğrencilerin seçim kampanyalarında Cumhuriyetin kazanımlarının da işlendiğini vurgulayan GKV Müdür Yardımcısı Ateş, “Cumhuriyetimizin demokrasi ile güçlendirilmesi, öğrencilerimizde yerleşik bir demokrasi kültürünün oluşturulması, hoşgörü ve çoğulculuk bilincinin geliştirilmesi; kendi kültürünü özümsemiş, millî ve manevî değerlere bağlı, evrensel değerleri benimseyen nesillerin yetiştirilmesi; öğrencilere seçme, seçilme ve oy kullanma kültürünün kazandırılması; katılımcı olma, iletişim kurabilme, demokratik liderliği benimseyebilme ve kamuoyu oluşturabilme becerilerinin kazandırılması amaçlanan okul meclis başkanlığı seçimi okul seçim kurulu tarafından takvim çerçevesinde gerçekleştirildi.

Yapılan seçimde 9, 10 ve 11. sınıf temsilcilerinden oluşan adaylar yarıştı. Tüm öğrencilerin oy kullandığı seçimde Deniz Ali Turan GKV Özel Fen Lisesi, Babür Sayın GKV Özel Anadolu Lisesi, Alara Özaslan Cemil Alevli Koleji okul meclis başkanı seçildi. Yeni başkanlarımızı kutluyoruz” dedi.

Kaynak: İHA