'Fotoğraf Diliyle Kars'

Kars'ta, açılışı yapılan 'Fotoğraf Diliyle Kars' adlı fotoğraf sergisinin geliri, 15 Temmuz demokrasi şehitlerinin yakınları ile Kars Dolunay Eğitim Kültür Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğine bağışlanacak.

Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü'nün desteğiyle Gazi Ahmet Muhtar Paşa Konağı'nda fotoğraf sanatçısı Özgen Beşli'nin hazırladığı, 'Fotoğraf Diliyle Kars' adlı serginin açılışını, Kars Valisi Rahmi Doğan, AK Parti Kars Milletvekili Selahattin Beyribey, Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Turan İnan açılışı gerçekleştirdi.

Kars Valisi Doğan, Kars'ın sergilerle daha çok tanıtılması gerektiğini ifade ederek, 'Kars'a dışarıdan gelenler burayı gezdiklerinde hayret içerisinde kalıyorlar, Kars'ı bir defa görmemişler. Tarihi yapısıyla, kültürel yapısıyla, sosyal yapısıyla gördüklerinde çok etkileniyorlar ve tekrar gelme arzu ve istekleri kendi içlerinde oluşuyor.' ifadelerini kullandı.

Kars'ta atölye çalışması başlattıklarını hatırlatan Doğan, 'Hocalarımızı buraya davet ettiğimizde biraz tereddütlü davrandı, hatta proje koordinatörümüz biraz eşiyle izin problemi yaşadı gibi daha sonra Kars'ı gezdiğinde daha olumlu düşündü ve eşini buraya getirdi. Özgen beyde Kars'ın tanıtımına ciddi katkı sağlıyor. Her resmin bir hikayesi var, serginin hayırlara vesile olmasını diliyorum.' diye konuştu.

AK Parti Kars Milletvekili Selahattin Beyribey de fotoğrafların büyük bir emekle çekildiğini belirterek, öncelikle sergi hayırlı olsun, Kars'ımız için önemli bir sergi, Kars tarihi eserleriyle, eski binalarıyla güzelleşerek Türkiye'nin en nadide şehirlerinden biri olacak.' dedi.

Fotoğraf sanatçısı Özgen Beşli ise, Fotoğrafçılığa 3 yıl önce bir hobi olsun diye başladığını ve fotoğraf çekmeyi çok sevdiğini belirterek, şöyle devam etti:

'Fotoğrafçılık hobisi bence bütün insanlarda olmalı. Şehrimizi dışarıya daha iyi tanıtabilmek için fotoğrafladım, bir Kars benim gözümde görsün dedim. Bu şehir beni bir anne gibi bağrına bastı, benimde bu şehre karşı sorumluluklarım var. Fotoğraf diliyle Kars'ı kendi imkanlarımla anlatmaya çalıştım.'

Konuşmaların ardından kurdeleyi kesen Vali Doğan ve beraberindekiler sergiyi gezerek, Beşli'den bilgi aldı.

Kaynak: AA