Diriliş Ertuğrul'da 3. Sezon Heyecanı

Son yılların en çok izlenen dizilerinden Diriliş Ertuğrul'da 3. sezon heyecanı yaşanıyor Filmin yapımcısı Tekden: 'Tarihimiz, bugüne kadar yanlış şekilde lanse edildi, dizilerle, sinemayla veya farklı anlatımlarla. Ama ilk defa Diriliş dizisiyle tarih tam olarak felsefesine ve anlayışına uygun şekilde veriliyor'

KAYSERİ - TEVFİK IŞIK - Son yılların en çok izlenen ve beğenilen televizyon dizilerinden Diriliş Ertuğrul'da 3. sezona yenilenmiş kadroyla girmenin heyecanı yaşanıyor.

TRT ekranlarında, bu hafta yayınlanan bölümüyle 3. sezona 'merhaba' diyen Diriliş Ertuğrul dizisi, yeni sezonda da yapım kalitesi, çekim teknikleri, yeni oyuncuları ve izleyiciyi bağlayan senaryosuyla dikkati çekti.

İzlenme oranlarıyla da oldukça başarılı olan dizinin yapımcısı Kemal Tekden, AA muhabirine, dizinin başarıyı yakalamasının nedenlerini anlattı.

Yeni sezona girmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Tekden, 'Yaptığımız işin bu kadar karşılık bulması bizi çok mutlu ediyor. Çünkü yapılan iş çok üst seviyede. Türkiye'de şu ana kadar yapılan dizilerin hepsinden kalite olarak da konu olarak da üst seviyede bir dizi oldu.' dedi.

Toplumda ve özellikle genç kesimde bir 'susamışlık' olduğunu ve bu diziyle bu susamışlığa cevap verdiklerini dile getiren Tekden, şöyle konuştu:

'Tarihimiz, bugüne kadar yanlış şekilde lanse edildi, dizilerle, sinemayla veya farklı anlatımlarla. Ama ilk defa Diriliş dizisiyle tarih tam olarak felsefesine ve anlayışına uygun şekilde veriliyor. İnsanımız da bu çalışma içerisinde kendini buluyor. Türkiye'de teknik manada da kimsenin yapamadığını yaptık. Atların devrilme sahneleri gibi sahneleri izleyiciler gördü. Her alanda üst seviyede bir çalışmaya imza atılıyor. Bu bakımdan başta ortağım Mehmet Bozdağ olmak üzere tüm arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Diriliş Ertuğrul dizisi, Türk toplumunda beklenene cevap vermiş oldu. O bakımdan sürekli kendi reyting rekorlarını kırıyor. Bu haftaki 3. sezonun ilk bölümünde de yine rekor kırdı. Bu da bizi daha çok heyecanlandırıyor.'

Tekden, yeni sezonda oyuncu kadrosunda senaryo gereği büyük oranda değişiklik olduğunu söyledi.

Filmin kahramanı Ertuğrul'un kardeşlerinden ayrıldığını ve ailelerin de ayrıldığını, dolayısıyla senaryonun geçtiği bölgenin de değiştiğini ifade eden Tekden, 'Artık, Ertuğrul Bizans ile karşı karşıya. Tapınak şövalyeleriyle mücadeleye başladı. Bundan sonra biraz daha yerleşmeye yönelik çalışma olacak. Esnaflık ve Ahilik teşkilatı daha ön plana çıkacak. Her an yenilikler olabiliyor. Monoton bir şekilde devam etmeden sürekli yenilik yapıyoruz.' diye konuştu.

- Osmanlı devletinin kuruluşu yeni projeye

Senaryonun çekimlerden 5-6 bölüm önde gittiğini ve sürekli güncel şekilde yazıldığını anlatan Kemal Tekden, Ertuğrul döneminden sonra Osmanlı devletinin kuruluşunu da yeni bir projeyle izleyicinin beğenisine sunmayı planladıklarını sözlerine ekledi.
Kaynak: AA