Çorlu'dan Kısa Kısa

Çorlu Belediyesi, ülke geneline yayılmış Plastik Kapak Kampanyası’na desteğini sürdürüyor.

Çorlu Belediyesi, ülke geneline yayılmış Plastik Kapak Kampanyası’na desteğini sürdürüyor.

Belediye Başkan Yardımcısı Erdoğan Demirci, konuyla ilgili AA muhabirine açıklamasında, plastik kapak toplama kampanyası kapsamında, Çorlu Belediyesi sınırları içerisinde bulunan bölgelerde Çorlu Belediye Başkanlığı ve Türkiye Sakatlar Derneği Çorlu Şubesi koordinatörlüğünde doğada uzun bir sürede yok olan plastik kapakların geri dönüşüme kazandırıldığını söyledi.

Proje doğrultusunda toplanan kapaklardan sağlanan gelirle ise engelli vatandaşlara destek yapıldığını ifade eden Demirci, Çorlu'da ki bütün duyarlı vatandaşları kampanyaya katılmaya davet ettiklerini belirtti.

Demirci, kampanyayı duyurmak amacı ile kendilerinin de tek tek kapak toplamaya başladıklarını dile getirerek, ''Okullardaki öğrencilerin de ilgilerinin yoğun olduğu ilçemizde plastik kapak kutularımızı alıp okullara dağıtarak bu faaliyetlerini yalnız bırakmadık. Bu kampanyada toplanan plastik kapaklar engellilere tekerlekli sandalye ve ihtiyaçları olan diğer malzemeler ile birlikte geri dönecektir.' ifadelerini kullandı.

- Borç yapılandırma süresi uzatıldı

Bazı Alacakların Yapılandırılmasına İlişkin Kanun kapsamında 1 Eylül 2016 tarihinde başlayan yapılandırma çalışmaları, yeniden yapılan düzenlemenin ardından 31 Ekim'den 25 Kasım tarihine kadar uzatıldı.

Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Serhad Çatalkaya konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, 6736 Sayılı Kanun kapsamında, belediye alacaklarıyla ilgili olarak açıklanan son başvuru tarihi 31 Ekim 2016’dan 25 Kasım 2016 tarihine kadar uzatıldığını belirtti.

Çatalkaya, yaşanan yoğunluk nedeniyle tarihin ileriye atıldığını kaydettiği açıklamasında, vatandaşların mağdur olmamaları için zaman kazandırılmış olduğunu da ifade etti. Çatalkaya açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

''Başvuruda bulunacak vatandaşlarımız, söz konusu kanunun getirdiği imkanlardan faydalanabilecektir. Mükellefler kanun kapsamındaki borçlarını peşin olarak veya 6, 9, 12 ve 18 eşit taksit halinde ödeyebilecekler.''

- Baysan 4 bininci bebek paketini teslim etti

Çorlu Belediyesi, ''Hoş Geldin Bebek'' projesi kapsamında hediye ettiği bebek paketlerinde 4 bininci paketi sahibine ulaştırdı.

Belediye Başkanı Ünal Baysan, yeni doğan bebeklerin ilk ihtiyaçlarını karşılamak ve ailelere bir nebze de olsa destek olabilmek için böyle bir çalışma başlattıklarını söyledi.

2013 yılında başlattıkları ''Hoş Geldin Bebek'' projesi kapsamında 4 bininci bebek paketini sahibine ulaştırdıkları için mutlu olduklarını ifade eden Baysan, Çorlu Devlet Hastanesi'nde gerçekleşen doğumun ardından aileyi hastanede ziyaret ettiklerini kaydetti.

Hacer ve Haydar Yurtsever çiftinin bebekleri Ömer'e ilk hediyelerini sunduklarını dile getiren Baysan, ''Proje kapsamında 4 bininci bebeğimize paketimizi hediye ediyoruz. Hayırlı ömürler diliyoruz. 2013 yılında başladığımız proje kapsamında bize ulaşan bilgiler kapsamında, dünyaya gelen 4 bininci bebeğimize ve ailesine bir hediye sunmayı arzu etmiştik. Bugün burada bu arzumuz gerçekleştiriyoruz. Yeni doğan bebeklerimize sağlıklı, huzurlu ve uzun bir ömür dilerken, ailelerini tebrik ediyorum.'' diye konuştu.

Kaynak: AA