Bitlis'te Erbakan Vakfı Şubesinin Açılışı

Erbakan Vakfı Genel Başkanı Fatih Erbakan: 'Çatışma ve şiddet bölge halkına hiçbir fayda getirmeyecek. Çözüm Birleşmiş Milletlerde değil, İslam birliğindedir'

Erbakan Vakfı Genel Başkanı Fatih Erbakan, çatışma ve şiddetin bölge halkına fayda getirmeyeceğini belirterek, 'Çözüm Birleşmiş Milletlerde değil, İslam birliğindedir. Bir gün Şiilerin, bir gün Sünnilerin camisine bomba atılıyor. Böylece Müslümanlar birbirini öldürüyor. Kürtler ile Türklerin bin yıllık birlikteliği var.' dedi.

Kur'an-ı Kerim tilavetinin ve duaların ardından Erbakan Vakfı Bitlis Şubesinin açılışını gerçekleştiren Erbakan, İslam'a beşiklik yapan kadim Bitlis kentinde böyle bir vakfın açılmasından memnuniyet duyduklarını dile getirdi.

Ardından kentteki bir düğün salonunda düzenlenen toplantıda vatandaşlarla bir araya gelen Fatih Erbakan, Necmettin Erbakan'ın Doğu ve Güneydoğu insanın derdiyle dertlenen biri olduğunu belirterek, bölgede gördükleri teveccühün bunu ispatladığını söyledi.

Milli görüş davasının, Hz. İbrahim'in davası olduğunu ve bu davayı sürdüreceklerini ifade eden Erbakan, şöyle konuştu:

'Çatışma ve şiddet bölge halkına hiçbir fayda getirmeyecek. Çözüm Birleşmiş Milletlerde değil, İslam birliğindedir. Bir gün Şiiler'in, bir gün Sünnilerin camisine bomba atılıyor. Böylece Müslümanlar birbirini öldürüyor. Kürtler ile Türklerin bin yıllık birlikteliği var. Osmanlı tarihinde görüyoruz. İngilizler, Kürt liderlerini Osmanlı'ya karşı baş kaldırtmaya çalıştığında, Kürt liderlerin bunu kabul etmemesi ve teklifi yapanların elini dahi sıkmaması bu birlikteliğin göstergesidir. Kürtlerin tarihi, kahramanlıklarla, İslam ve ümmet kardeşliğiyle doludur. Sayın Erbakan hocamızın sözünü hatırlayacaksınız. Ne diyordu. 'Türk ile Kürt'ü ayırırsanız ne bir Türk ne bir Kürt kalır, ama Türk ile Kürt'ü birleştirseniz ne bir Amerikalı ne de bir İsrailli kalır.' Allah ondan binlerce kez razı olsun.'

Bölgede yaşayan insanların, batıda yaşayan insanlarla aynı haklara sahip olması gerektiğini vurgulayan Erbakan, bunun için bölgede maddi, tüm Türkiye'de de manevi bir kalkınma hamlesinin gerçekleştirilmesi gerektiğini belirtti.

Programın ardından Erbakan, kent merkezindeki esnafı ziyaret etti.

Kaynak: AA