Beyoğlu'nda Kış Spor Okulları Sezonu Başladı

Beyoğlu’nda çocuklara ve gençlere sağlıklı yaşama kültürünü aşılamak amacıyla organize edilen Kış Spor Okulları sezonu başladı. On farklı branşta spor eğitiminin verileceği Kış Spor Okulları sezonunun açılışında konuşan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, “Ailenin zenginliği çocuğu, vatanımızın ve milletimizin zenginliği de gençlerimizdir. Beyoğlu Belediyesi olarak sportif aktivitelerle çocuklarımıza değişik branşlarda alışkanlıklar kazandırmaya çalışıyoruz” dedi.

Beyoğlu'nda Kış Spor Okulları Sezonu Başladı
Beyoğlu Belediyesi Gençlik ve Spor İşleri Müdürlüğü, İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Beyoğlu Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü’nün ortaklaşa organize ettiği Kış Spor Okulları sezonu düzenlenen törenle başladı.

Kasımpaşa’daki İBB Beyoğlu Spor Salonu’nda gerçekleştirilen açılış törenine Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ve Beyoğlu Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Lokman Arıcıoğlu’nun yanı sıra çok sayıda öğrenci ve veli katıldı.

Futboldan, jimnastiğe; satrançtan, savunma sporlarına kadar 10 farklı branşın bulunduğu Kış Spor Okullarının açılış programda, öğrenciler tarafından sergilenen akrobasi gösteriler ile düzenlenen animasyon yarışmaları katılımcıların büyük beğenisini topladı.

Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun”

Açılış töreninde yaptığı konuşmasına katılımcıların 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutlayarak başlayan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, “Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun. Bugün 29 Ekim, Cumhuriyetimizin 93. Kuruluş yıldönümü. Cenab-ı Allah bize bu memleketimizde bayrağımızla daha nice yüzyıllar yaşamayı nasip eylesin” dedi.

“Gerçek bir vatandaş olarak yetişecek eğitimi vermemiz lazım”

Aileler için çocuklarının çok önemli olduğunu da belirten Demircan, “Çünkü ailenin zenginliği çocuğu, vatanımızın ve milletimizin zenginliği de gençlerimizdir. Onlar iyi yetişecek, iyi üretecek, iyi şeyler icat edecek, güzel şeyler keşfedecek ve bize zenginlik getirecekler. Çocuklarımızı geleceğe doğru hazırlayabilmek için onları ruhen doğru yetiştirecek, doğru bilgilerle kültürümüzü doğru anlatacak ve onları gerçek bir vatandaş olarak yetiştirecek eğitimi vermemiz lazım” ifadelerini kullandı.

“Sağlıklı bir beden için spor yapmamız gerekiyor”

Demircan, sağlıklı bir bedene sahip olmak için sporun şart olduğunu da ifade ederek, “Sağlıklı bir beden için spor yapmamız şart. Beyoğlu Belediyesi olarak sportif aktivitelerle çocuklarımıza değişik branşlarda alışkanlıklar kazandırmaya çalışıyoruz. Yüzme havuzlarımız var. Her yıl beş bin çocuğa yüzme öğretiyoruz. 12 bin çocuğa ok attırıyoruz. Yine futbol, tenis vs. birçok alanda yılda 20-25 bin çocuğa ulaşıyoruz. Bütün bunların amacı onları bir faaliyetin içine toplamaktır” şeklinde konuştu.

“Çocuklarımız ve gençlerimiz her şeyin iyisine layık”

Beyoğlu Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Lokman Arıcıoğlu da, “Çok güzel faaliyetlere imza atıyoruz. Ben desteklerinden dolayı Sayın Belediye Başkanımız Ahmet Misbah Demircan’a çok teşekkür ediyorum. Kendisi kültür-Sanat ve edebiyatın yanı sıra spora da çok önem veriyor. Bizde Gençlik Ve Spor İl Müdürlüğü olarak bütün Beyoğluluların yanındayız. Çünkü çocuklarımız ve gençlerimiz her şeyin iyisine layık. Burada birlikte yaptığımız tüm çalışmaları diğer Belediyelere, İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine ve Gençlik Spor İlçe Müdürlüklerine örnek olarak gösteriyorum” diye konuştu.

"Sağlıklı bir yaşam için, hareketli bir kışa merhaba deyin”

‘Sağlıklı bir yaşam için, hareketli bir kışa merhaba deyin” sloganıyla binlerce öğrenciyi okul saatleri dışında hareket ile buluşturan, onlara sağlıklı ve zinde bir geleceğin kapılarını aralayan Beyoğlu Belediyesi Kış Spor Okulları’nda 10 farklı spor dalı bulunuyor. Beyoğlu Belediyesi’nin Semt Konakları ve Spor Tesislerinde çocuklara ve gençlere sağlıklı yaşama kültürünü aşılamak amacıyla organize edilen Kış Spor Okulları’nda; futbol, basketbol, voleybol, satranç, masa tenisi, jimnastik, savunma sporları ve yelken gibi spor dalları bulunuyor.

Öğrencilerimizin yanı sıra ilçedeki kadınların da spor ile iç içe olmaları, kilo kontrolü yaparak sağlıklı kalabilmeleri için semt konaklarında 09:00 - 16:00 saatleri arasında ücretsiz zumba, pilates, fitness ve aerobik dersleri veriliyor. Kaslarını, eklemlerini ve kalbini güçlendirmek isteyen, stresini azaltarak zihnini rahatlatmak isteyen hanımlar, eğitmenler eşliğinde düzenli yaptıkları spor ile kendilerini zinde hissediyorlar. Kış Spor Okulları hakkında daha fazla bilgi almak isteyen vatandaşlar, Beyoğlu Belediyesi Gençlik Merkezi’ne uğrayarak, ya da 244 30 06 numaralı telefonu arayarak bilgi alabilirler.
Kaynak: İHA