Beyoğlu Belediyesi Açıklaması 'Sosyal Tesis Roma Parkı'na Değil, Otopark Alanına Yapılacak'

Beyoğlu Belediyesi, eski Roma Bahçesi ile ilgili çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını, yapılacak olan sosyal tesisin Roma bahçesinin üst kısmında yer alan arkeolojik alandan bağımsız bin 150 metrekarelik başka bir arsada inşa edileceğini açıkladı.

Beyoğlu Belediyesi Açıklaması 'Sosyal Tesis Roma Parkı'na Değil, Otopark Alanına Yapılacak'
Beyoğlu Belediyesi yaptığı yazılı açıklamada, eski Roma Bahçesi’nin imara açıldığı yönünde çıkan haberlerin gerçek olmadığını belirtti.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Cihangir bölgesinde, eski Roma Bahçesi olarak bilinen, tarihi arkeolojik park ve sergi alanı, halen bölgeye yeşil alan olarak hizmet vermektedir. Yaklaşık 9 bin metrekarelik bu alanla ilgili olarak imara açıldığı ve inşaat yapılacağı ile ilgili asılsız haberler yapılmıştır. Oysa Roma bahçesinin üst kısmında yer alan, arkeolojik alandan bağımsız bin 150 metrekarelik başka bir arsa daha vardır. Halen İstanbul Büyükşehir Belediyesi mülkü olan yer otopark olarak kullanılmaktadır. Bin 150 metrekarelik bu arsanın içine 250 metrekare 2 katlı bir sosyal tesis yapımı için, İstanbul 1 nolu, Yenileme Alanları Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından 03.06.2016 tarih ve 2084 sayılı karar ile onaylanmış, söz konusu kurul kararı sonrası da, Beyoğlu Belediyesi tarafından projenin 21.10.2016 tarih ve 2016/04-36 sayı ile ruhsatlandırılmıştır.

Yapılacak bu tesisin ardından, İBB arkeolojik park ve sergi alanını, yeşil alan olarak yeniden düzenleyecek ve tesisinde işletmeye alınmasıyla birlikte tüm bölgenin güvenliği, bakımı ve kullanımı yaşam kalitesini yükseltecektir. 10 yıldan beri, Roma bahçesi olarak bilinen bu arkeolojik kazı alanının kötü kullanımı sebebi ile çevre sakinlerinin yoğun şikayetleri bulunmaktadır. Yapılan bu sosyal tesisin bölgeye en önemli katkısı, nezih bir yeşil park alanının kazanılması olarak değerlendirilmektedir.”
Kaynak: İHA