Bafra'da Bayrak Yürüyüşü

Samsun’un Bafra ilçesinde Cumhuriyetin 93. yılı kutlamaları kapsamında bayrak yürüyüşü yapıldı.

Bafra'da Bayrak Yürüyüşü
Samsun 19 Mayıs Polis Meslek Yüksek Okulu Bandosu eşliğinde yüzlerce genç-yaşlı vatandaş Cumhuriyet için yürüdü. Bafra Anadolu Lisesi önünde toplanan vatandaşlar Gençlik Caddesi’nden Atatürk Anıtı’na kadar yürüdü. 100 metre uzunluğundaki Türk bayrağını taşıyan gençler, Atatürk Anıtı önünde meşale yakarak slogan attılar. Burada konuşan Bafra Kaymakam Vekili Hacı İbrahim Türkoğlu, ”Gazi Mustafa Kemal, ’Bir gün naciz vücudum toprak olacaktır ama Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar olacaktır’ demişti. Türk milleti genciyle, yaşlısıyla yokluktan var ettiği Türkiye Cumhuriyeti’ne ilelebet sahip çıktı. Bundan sonra da sahip çıkmaya devam edecektir. Şu anda burada Bafralıların meydanları dolduruşu bunun en büyük göstergesidir. Bugün Bafra’nın bütün mahallelerinde halkın bayramı kutlanmaktadır" dedi.

Kaymakam Türkoğlu’nun konuşmasının ardından saygı duruşu yapılması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile etkinlik son buldu.

Yürüyüşe ayrıca Belediye Başkanı Zihni Şahin, siyasi parti temsilcileri, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Yiğit, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, sivil toplum kuruluşları, gaziler, öğrenciler ve yüzlerce vatandaş çocuklarıyla katıldı.

Kaynak: İHA