29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kartal'da Coşkuyla Kutlandı

Kartal’da, Cumhuriyet’in 93’ üncü yılı binlerce vatandaşın katıldığı kortej eşliğindeki yürüyüş ve sonrasındaki konserlerle kutlandı. Kortejde uzun kuyruklar oluşturan binlerce Kartallı vatandaş, ellerindeki meşalelerle omuz omuza yürüdü.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kartal'da Coşkuyla Kutlandı
Kartal Belediyesi, Cumhuriyet Bayramı’nı her yıl olduğu gibi bu yılda büyük bir coşkuyla kutladı. Cumhuriyet bayramı kutlamaları kapsamında binlerce Kartallı vatandaş, Kartallı Kazım Meydanı’ndan, Kartal Meydanı’na kadar düzenlenen cumhuriyet yürüyüşüne katıldı.

Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz’ünde katıldığı yürüyüşte vatandaşlar ellerinde taşıdığı Atatürk posterleri, dövizleri ve meşalelerle Cumhuriyet’in 93’üncü yaşının coşkusunu yaşadı. Sonrasında ise Kartal Meydanına kurulan dev sahnede Türk Halk Müziği’nin önemli isimlerinden Oğuz Aksaç ve Edip Akbayram sahne alarak birbirinden güzel eserlerini Kartallılar için seslendirdi.

Vatandaşlarla birlikte kortej yürüyüşünü tamamlayan Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz, konser öncesi vatandaşa seslendi. İki gün önce okuduğu bir haberi hatırlatarak sözlerine başlayan Başkan Öz, "2 gün önce gazetede bir haber, Norveç, doğal müttefiki Irak’ta asker sayısını arttırmaya karar vermiş. Irak hükümeti de buna onay vermiş. Ama aynı hükümet Türkiye Cumhuriyetine nota vermekte çekinmiyor. Okyanusun öbür tarafından geleceksin, ucuz petrolün üstüne oturmaya kalkacaksın Saddam’da olmayan nükleer silaha, nükleer silah var diyeceksin, bir milyon Müslüman’ın kanına gireceksin Ezidi ile Kürd’ü, Arab’ı Türkmen’i, Türk’ü, Alevi’si, Sünni’si herkesi birbirine katacaksın ondan sonra diyeceksin ki, Irak’a, Suriye’ye ben özgürlük getirdim. Senin dilinden bir tek kişi anladı. O da Gazi Mustafa Kemal’di. Yedin tokadı gittin. Unutma ki 18 Mayıs 1919’da bir tane Mustafa Kemal yoktu. 19 Mayıs’ta kendini gösterdi. Bugün onun yetiştirdiği bir sürü Mustafa Kemal’den, bu meydanda sana gereken tokadı, emperyalizme gereken tokadı, bu millet verecektir, vermelidir” diye konuştu.

Kaynak: İHA