Üniversite De Geleneksel Cumhuriyet Koşusu Yapıldı

Kilis 7 Aralık Üniversitesinde her yıl Cumhuriyet Bayramı sebebiyle gerçekleştirilen Cumhuriyet Koşusunun 8.’si yapıldı.

Üniversite De Geleneksel Cumhuriyet Koşusu Yapıldı
Rektörlük önünden start alan 3 kilometre uzunluğundaki Cumhuriyet Koşusuna 7 Aralık Üniversitesi öğrencileri, Kilis ve ilçelerindeki liselerden öğrenciler ile çevre illerdeki üniversitelerden gelen öğrenciler katıldı.

Etkinliğe Kilis eski valisi Yusuf Odabaş,Üniversite Rektörü Prof. Dr. İsmail Güvenç, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Türer, İl Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Remzi Arkaltı, üniversite yöneticileri ve öğrenciler katıldı.

Koşu sonunda bayanlarda GAZÜ Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulundan Kübra Kahraman birinci olurken, 7 Aralık Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinden Kübra Barak ikinci, 7 Aralık Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’ndan Zeynep Gülrençber de üçüncü oldu. Erkeklerde ise GAZÜ Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulundan Emrah Ergül birinci, aynı bölümden Atakan Altınsoy ikinci, Kilis Musabeyli Çok Programlı Lisesi’ndenYunus Yılmaz da üçüncü oldu. 8. Cumhuriyet Koşusunda dereceye giren sporculara çeyrek altın ve madalyaları Rektör Prof. Dr. İsmail Güvenç ile Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Remzi Arkaltı tarafından verildi.

Kaynak: İHA