Tunceli'de Köy Yollarında Kış Hazırlıkları Tamamlandı

Tunceli İl Özel İdaresi, kış mevsiminde görev alacak tüm iş makineleri ile araçların bakım ve onarımının yapılarak karla mücadeleye hazır hale getirildiği bildirildi.

Tunceli İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Nazif Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü ile Destek Hizmetleri Müdürlüğüne bağlı ekiplerin merkez dahil 8 ilçeye bağlı 365 köy ve bin 99 mezrayı kapsayan 3 bin 336 kilometre yol ağında karla mücadele çalışması yürüteceklerini belirtti.

Tunceli'de kış mevsimin yoğun kar yağışlı ve uzun sürdüğüne dikkati çeken Yıldırım, şunları söyledi:

'Kentimizde aralık ile mart ayları arasında etkili olan kar yağışında Ovacık, Pülümür, Nazımiye ve Hozat ilçelerimizde kar kalınlığı 2 ile 3 metre arasında değerlere ulaşmakta. Vatandaşlarımızın kış mevsiminde mağduriyet yaşamaması için tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Bu kapsamda kış mevsiminde karla mücadelede görev alacak tüm iş makineleri ve araç gereci bakım onarımdan geçirerek kullanıma hazır bekletiyoruz. Bu yıl oluşturduğumuz 8 karla mücadele ekibimiz, 100 personel, 50'ye yakın iş makinesi ile önceliğimiz grup köy yolları, karakol yolları, taşımalı eğitim yapılan yollar, hastası olan yollar olmak üzere 24 saat kesintisiz çalışacağız.'

Kaynak: AA