Siirt'teki Terör Operasyonu

Terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda şehit düşen geçici köy korucusu Kadri Yıldız'ın cenazesi, Batman'ın Gercüş ilçesinde Kürtçe ağıtlarla toprağa verildi.

Siirt'te terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonda şehit olan geçici köy korucusu Kadri Yıldız'ın cenazesi, Batman'ın Gercüş ilçesinde Kürtçe ağıtlarla defnedildi.

Şehit olan 6 çocuk babası geçici köy korucusu Yıldız (47) için Gercüş İlçe Jandarma Komutanlığında tören düzenlendi.

İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Hüseyin Topuz, törende, Yıldız'ın milletin birlik ve beraberliği, vatanın bölünmez bütünlüğü uğruna canını verdiğini ve binlerce şehit arasına katılmak üzere aralarından ayrıldığını söyledi.

'Bu ayrılış sadece bedenen bir ayrılmadır. Al bayrağın rengine kanını veren, vatan toprağını karış karış kanlarıyla sulayan bu kahramanlar aramızdan asla ayrılmadılar.' diyen Topuz, bölücü terör örgütünün amacına ulaşmasını engellemek ve kanun hakimiyetini sağlamak amacıyla görevlerine daha da artan inanç, azim ve kararlılıkla devam edeceklerini belirtti.

Törende, İl Müftüsü Turgut Erhan cenaze namazını kıldırdı.

Daha sonra ambulansa konulan şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı, ilçeye bağlı Aydınlı köyüne bağlı Mağaralı mezrasındaki evine götürüldü. Şehidin cenazesi, evinde helalliğin alınmasının ardından köy mezarlığında gözyaşları içinde defnedildi.

Şehidin eşi Dilan, annesi Rabia, babası Recep Yıldız ile 6 çocuğu Kürtçe ağıtlar yaktı.

Teröre lanet eden Dilan Yıldız, 6 çocuğuna sarılarak teselli bulmaya çalıştı.

Ayakta durmakta güçlük çeken baba Recep Yıldız, 'Ne diyeyim ki vatan sağ olsun.' dedi.

Törene, Batman Valisi Ahmet Deniz, İlçe Kaymakamı Ünal Koç, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Fuat Güney, vatandaşlar, şehidin silah arkadaşları ile yakınları katıldı.

Siirt'te terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda dün geçici köy korucusu Kadri Yıldız (47) şehit olmuştu.

Kaynak: AA