Siirt İl Emniyet Müdürlüğünde Devir Teslim Töreni

Emniyet Genel Müdürlüğü Dış İlişkiler Daire Başkanlığına atanan Özkan, görevini Tokyay'a devretti.

Emniyet Genel Müdürlüğü Dış İlişkiler Dairesi Başkanlığına atanan Metin Özkan, görevini Polis Başmüfettişliğinden Siirt Emniyet Müdürlüğüne atanan Mustafa Tokyay'a devretti.

Siirt Polis Evi'nde gerçekleşen devir teslim töreninde Özkan, 2014 şubat ayı kararnamesiyle göreve başladığı Siirt'te, çok yoğun bir tempoyla göreve başlayıp aynı tempoyla görevi devrettiklerini söyledi.

Göreve başladıktan sonra devletin hoş görüsüne yakışmayan bir yapı ortaya çıktığını ifade eden Özkan, şu değerlendirmede bulundu:

'İstismarlar oldu. Bu olaylardan sonra Kobani denilen sıkıntı yaşadık. Ondan sonra Siirt insanının desteğiyle burayı kısa sürede toparladık. Burayı çok sahiplenmiştik, insanıyla çok dostluklar edinmişiz. Siirt halkına ve emniyet ekibine teşekkür ediyorum. Çok büyük operasyonlar yaptık. Çok şey yaşadık maalesef şehitlerimiz oldu. O da takdirdir onların yeri ayrıdır. İnşallah son bulur. Siirt’te en son her şeyi yaşadık derken, 15 Temmuz olayı yaşadık. 15 Temmuz'da vatandaşımız ve emniyetle bütün Türkiye’ye sahip çıktık.'

Tokyay ise 3 dilli kadim şehir Siirt’e ve Siirtlilere kaliteli güvenlik hizmeti sunabilmek için görevini yaparken Siirt ve bölge halkının sorunlarını ve hassasiyetlerini göz önünde bulunduracaklarını ifade etti.

Tokyay, 'Hoşgörü ve insanlara büyük önem verecek, suç ve suçlarla mücadeleye yasaların bize verdiği tüm yetkileri hukuk çerçeveleri içerisinde kalarak kararlı bir şekilde kullanacağımı bilinmesini istiyorum. Bugüne kadar yaptığı üstün gayret ve başarı çalışmalarıyla Siirt halkının gönlünü kazanmış Emniyet Müdürümüz Metin Özkan’a huzurlarınızda teşekkür ederim.' ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Özkan, Tokyay'a emniyet müdürlüğü flamasını taktim etti. Tokyay ise Siirt hatırası anısına Siirt tiftiğinden yapılan üzerinde Metin Özkan ve emniyet flamasının yer aldığı battaniye hediye etti.

Kurum amirlerinin katıldığı tören, Özkan katılımcılarla vedalaşmasıyla son buldu.
Kaynak: AA