Siirt Emniyet Müdürlüğünde Devir Teslim Töreni Düzenlendi

Emniyet Müdürlüğü Kararnamesiyle Dış İlişkiler Daire Başkanlığına atanan Metin Özkan, görevini Polis Başmüfettişliğinden Siirt Emniyet Müdürlüğüne atanan Mustafa Tokyay’a devretti.

Siirt Emniyet Müdürlüğünde Devir Teslim Töreni Düzenlendi
Polis evinde düzenlenen törene, Garnizon Komutanı Piyade Albay Selçuk Yavuz, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman, AK Parti Siirt İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu, Siirt Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Nedim Kuzu ve kurum müdürleri katıldı.

Özkan, törende yaptığı konuşmasında, Siirt’te görev yaptığı süre içinde Siirt halkının desteğiyle özellikle 6-7 Ekim Kobani olayları gibi birtakım önemli sorunların üstesinden geldiklerini söyledi.



Siirt’te birçok önemli dostluklar kurduklarını da aktaran Özkan, kentin huzur ve güvenliği için gece gündüz demeden gayret sarf eden tüm emniyet teşkilatına ve desteğini esirgemeyen basın mensuplarına teşekkür ederek, yeni atanan Siirt Emniyet Müdürü Tokyay’a başarı dileklerini iletti.

Polis Başmüfettişliğinden Siirt Emniyet Müdürlüğüne atanan Mustafa Tokyay ise 3 dilli kadim bir kent olan Siirt’e atanmaktan dolay duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Tokyay, "Güvenli ve huzurlu bir şehir olarak devraldığım, kardeşliğin ve birlikteliğin timsali, 3 dilli Kadim şehrimiz Siirt’e ve Siirtli hemşehrilerimize kaliteli güvenlik hizmeti sunabilmek için, görevimi yaparken; İlimizin ve bölge halkımızın sorunlarına ve hassasiyetlerini göz önünde bulunduracak, hoşgörü ve insan haklarına büyük önem vereceğim. Suç ve suçlularla mücadelede yasaların bize verdiği tüm yetkileri hukuk çerçevesi içerisinde kalarak, kararlı bir şekilde kullanacağım. Bu hizmet bayrağını aldığım yerden daha ileriye götürebilmek için var gücümle çalışacağım. Bugüne kadar yaptığı üstün gayret ve başarılı çalışmalarıyla Siirt halkının gönlünü kazanmış olan Emniyet Müdürümüz Metin Özkan’a huzurlarınızda teşekkür ederim. Atanmış olduğu yeni görevinin öncelikle kendisine, ailesine ve Devletimize hayırlı olmasını temenni eder, tüm yaşamı boyunca sağlık, mutluluk ve başarılar diler" dedi.

Diyanet görevlisi Maksut Erden’in tayini çıkan Özkan için yazdığı şiiri okuması ve Özkan’ın, Siirt Emniyet Müdürlüğüne atanan Tokyay’a plaket ve üzerinde Türkiye haritasının bulunduğu Siirt battaniyesi armağan etmesiyle tören sona erdi.
Kaynak: İHA