Serpil Timuray, GSMA Yönetim Kurulu'nda

Vodafone Grubu Ticari Operasyonlar ve Strateji Dünya Başkanı Serpil Timuray, dünya çapında 800’den fazla telekom operatörünün oluşturduğu Dünya GSM Birliği'nin (GSMA) 2017-2018 dönemi Yönetim Kurulu’na girdi.

Vodafone'dan yapılan açıklamaya göre, Serpil Timuray, GSMA’nın en büyük ikinci üyesi olan Vodafone Grubu’nu temsilen yönetim kurulunda yer aldı.

GSM sektörünün öncü kuruluşu GSMA, 1995 yılından bu yana faaliyet gösteriyor. GSMA Mobil Ekonomi 2016 Raporu’na göre, toplam 1 trilyon doları geçen gelir büyüklüğü ve 4,7 milyar tekil kullanıcıya ulaşan mobil iletişim sektörü GSMA tarafından temsil ediliyor.

Her yıl sektörün uluslararası en büyük organizasyonu olan Dünya Mobil Kongresi’ni gerçekleştiren GSMA, düzenli olarak sektörün rotasını oluşturan çeşitli referans raporlar, istatistikler ve öngörüler de yayımlıyor. Ayrıca, 'GSM sektörünün Oscar’ları' olarak bilinen ödül programı da GSMA tarafından yıllık olarak düzenleniyor.

- Serpil Timuray kimdir?

15 Ekim 2016’dan bu yana Vodafone Grubu Ticari Operasyonlar ve Strateji Dünya Başkanı olan Timuray, bu görevi öncesinde 3 yıl Vodafone Grubu Afrika, Orta Doğu ve Asya Pasifik (AMAP) Bölge CEO’luğu yaptı.

Timuray aynı zamanda, Danone Grubu’nun global yönetim kurulunda bağımsız üye olarak yer alıyor. Vodafone Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve Vodafone&Qatar Foundation LLC Yönetim Kurulu Başkanı da olan Timuray, ayrıca, Afrika’nın lider telekomünikasyon gruplarından Vodacom Grubu ile Vodafone Hindistan, Vodafone Hutchison Avustralya, Safaricom Kenya ve Vodafone Katar şirketlerinde yönetim kurulu üyesidir.

Kaynak: AA