Nevşehir'den Kısa Kısa

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü tarafından, 'Cumhuriyetimizin İlanının 93. Yıl Dönümü' paneli düzenlendi.

NEÜ Kongre ve Kültür Merkezi Karavezir Salonu'nda tertiplenen panelde Yrd. Doç. Dr. Haşim Erdoğan, 'Atatürk ve Cumhuriyet', Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Kalemli ise 'Cumhuriyetin İlan Süreci' konusunda katılımcıları bilgilendirdi.

Akademik ve idari personelle öğrencilerin katıldığı panel, konuşmacılara teşekkür belgesi takdimiyle sona erdi.

- Tarımsal destekleme ödemeleri başladı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Okan Yılmaz yaptığı yazılı açıklamada, Bakanlık tarafından tarımsal destekleme ödemeleri kapsamında bugün itibariyle üreticilere ödeme yapılmaya başlandığını duyurdu.

Ödemelerin, il genelinde desteklemeden faydalanan üreticilerin hesaplarına aktarılmakta olduğu belirten Yılmaz, ödeme kalemlerini sıraladı.

Yılmaz, ödemeler kapsamında çiğ süt desteği için 200, tarım sigortaları desteği için 110, kırsal kalkınma desteği için 100, genç çiftçilere proje desteği için 50, büyükbaş hayvan besi desteği için 30, tarım danışmanlığı desteği için 30, süt tozu desteği için 45, hububat fark desteği için 20, buzağı desteği için 15, çay budama masrafı desteği için 11, sertifikalı tohum ve fidan kullanım desteği için 13,5, sertifikalı tohum üretim desteği için 5, hastalıktan ari işletme ve hayvan hastalıkları tazminatı desteği için 10 milyon lira olmak üzere toplam ülke genelinde, 639 milyon 500 bin liralık hibe desteği sağlandığını aktardı.

Kaynak: AA