Mehmet Akif Ersoy Bestelenen Şiirleriyle Anıldı

İstiklal Marşı'nın şairi Mehmet Akif Ersoy, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesinde (MAKÜ) düzenlenen etkinlikte, kendi şiirlerinden bestelenen eserlerle anıldı.

MAKÜ'de düzenlenen, 'Vefatının 80. Yılında Akif’i Anmak Asım'ı Yaşamak' adlı program çerçevesinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü Ankara Devlet Klasik Türk Müziği Korosu tarafından, Mehmet Akif Ersoy'un şiirlerinden bestelenen eserler dinleyici ile buluştu.

Koro şefi Nebahat Konu Yılmaz'ın yönettiği konserde, Çanakkale şehitleri de anıldı.

Mehmet Akif Ersoy'un Çanakkale Mersiyesi, Sadettin Kaynak'ın segah makamındaki bestesinde söylenirken, kaside bölümü ise sanatçı Ertuğrul Sevindik tarafından seslendirildi.

- Konseri dinleyenler duygu dolu anlar yaşadı

Koro şefi Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, konserde, Mehmet Akif Ersoy'un şiirlerinden bestelenen eserlere yer verildiğini ve Ersoy'un eserlerinin müziğe yatkın olduğunu vurgulayan Yılmaz, şöyle konuştu:

'Onun ne kadar musikiye yakın olduğunu, hem ruhen hem de bizzat icra ederek ifade etmeye çalıştık. Konserimizde, Neyzen Tevfik ve Şerif Muhittin Tarkan gibi Türkiye'ye mal olmuş o zamanın musiki ustalarıyla bir arada hemhal olması, ruhunu sürekli bu kanaldan beslemiş olmasını ifade etmeye çalıştık. Gerçekten Mehmet Akif Ersoy'u anmak Asım'ı yaşamak adına gençlere güveniyorum. Sanırım Mehmet Akif Ersoy da gençlere güvenerek bunca hizmeti yaptı. Ruhu şad olsun mekanı cennet olsun inşallah.'

Programı, eski Tarım ve Köyişleri Bakanı Prof. Dr. Sami Güçlü, Rektör Prof. Dr. Adem Korkmaz, akademisyenler ve öğrenciler izledi.

Kaynak: AA