Madrid'de Video Oyunları Fuarı

Madrid'de 30 bin metrekarelik alanda gerçekleşen uluslararası video oyunları fuarında 40'tan fazla sanal oyun alanı oluşturuldu.

İspanya'nın başkenti Madrid ilk defa uluslararası bir video oyunları fuarına ev sahipliği yapıyor.

IFEMA fuarında 30 bin metrekarelik alanda gerçekleştirilen '1. Madrid Gaming Experience' adlı etkinlik için 40'tan fazla sanal oyun alanı oluşturuldu. Yeni video oyunlarının ve sektörle bağlantılı yeni teknolojilerin sunulduğu fuarı, 100 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.

Gaming Experience Ticaret Direktörü Javier Sanz, basına yaptığı açıklamada, bu tip fuarların 'satıştan daha çok video oyunları meraklılarını yeni oyunlar ile tanıştırmak' hedefini taşıdığını söyledi.

Fuarda sanal gerçeklik gözlüğü en çok ilgi gören ürünlerin başında gelirken, eş zamanlı takım oyunları da katılımın en yüksek olduğu etkinlik olarak öne çıktı. Ayrıca fuarda oluşturulan bir alanda, video oyunlarında kullanılan müzikler orkestra eşliğinde canlı olarak çalındı.

Avrupa Interaktif Yazılım Federasyonu (ISFE) verilerine göre, Avrupa'da Fransa, Almanya ve İngiltere'nin ardından video oyunları kullanıcısının en fazla olduğu ülke 13 milyon kişiyle İspanya. İspanya'da video oyunlarına ilginin her geçen yıl arttığı ve yıllık 1 milyar avroluk bir endüstri bulunduğu belirtiliyor.

Fuar, 1 Kasım'da sona erecek.
Kaynak: AA