Kocaeli'de Kültür Sanat

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrolarınca, kasım ayının ilk haftasında 'Kuşlar Yine Gelir', 'Fareler ve İnsanlar', 'Henry ve Alice'in Gizli Yaşamları', 'Mavi Yelkenli' ile 'Woyzeck' oyunları sahnelenecek.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, kasım ayının ilk haftasında 5 oyunu tiyatroseverlerle buluşturacak.

Ebru Özdemir'in yazdığı, Veysel Sami Berikan’ın yönettiği 'Kuşlar Yine Gelir' adlı oyun, 2 Kasım Çarşamba saat 11.00 ve 14.00'te, 6 Kasım Pazar günü saat 14.00'te Süleyman Demirel Kültür Merkezinde (SDKM) Büyük Sahne'de izlenebilecek.

Sarper Saydam, Cansu Cengiz, Nursel Çeliktürk ve Başar Alemdar'ın rol aldığı oyun, hayal kurmayı ve oyun oynamayı unutmuş olan çocukları yeniden hayallerine kavuşturmayı ve onlara umut aşılamayı amaçlıyor.

- 'Fareler ve İnsanlar'

John Stei̇nbeck'in yazdığı, çevirmenliğini Zeynep Avcı'nın üstlendiği 'Fareler ve İnsanlar' oyunu ise SDKM Büyük Sahne'de 3 Kasım Perşembe saat 20.00'de, 4 Kasım Cuma saat 20.00'de, 5 Kasım Cumartesi saat 15.00 ve 20.00'de sahnelenecek.

Yönetmenliğini Aydın Sigalı'nın yaptığı oyunda, hayatlarını kazanabilmek için sürekli çiftliklerde çalışan iki yakın arkadaş olan George ve Lennie'nin yıllardır kurdukları hayale tam ulaşmak üzereyken yaşadıkları olaylar anlatılıyor.

- 'Henry ve Alice'in Gizli Yaşamları'

David Tri̇stram yazdığı, çevirmenliğini Sinan Gürtunca'nın yaptığı 'Henry ve Alice'in Gizli Yaşamları' oyunu, SDKM Oda Tiyatrosunda 2 Kasım Çarşamba günü saat 20.00'de izleyicisiyle buluşacak.

Yönetmenliğini Eylem Tanrıver'in yaptığı oyun, birbirlerini severek evlenen Henry ve Alice'in ilişkileri, çağdaş toplumların en büyük hastalığı olan yabancılaşmaya kurban gitmesini, yan yana, ayrı hayaller kuran ve birbirlerinden vazgeçemeyen çiftin hikayesini konu ediyor.

- 'Mavi Yelkenli'

Adnan Yılmaz'ın yazdığı oyun, yeni çocuk oyunu 'Mavi Yelkenli' de Gebze Osman Hamdi Bey Sahnesi'nde 1 Kasım Salı günü saat 14.00'de sahnelenecek.

Yönetmenliğini Fatih Sevdi'nin yaptığı oyun, Piri Reis'in 1513 yılında çizdiği haritasından yola çıkan ve hazine bulmanın peşine düşen iki kaptan, kendilerini denizcilik kütüphanesinde bulmalarını ve kütüphaneci, mühendis ve öğrencilerin yardımıyla kendilerine mavi yelkenli bir gemi yapan 2 kaptanın, yola çıkmak için seyircinin hayal gücüne ve katılımına ihtiyaç duymasını anlatıyor.

- 'Woyzeck'

Karl George Büchner'in yazdığı Volkan Dinç‘in yönettiği 'Woyzeck' adlı oyun ise 1 Kasım Salı Günü saat 20.00'de SDKM Tatbikat Sahnesi'nde izlenebilecek.

George Büchner, Dünya Tiyatro literatürünün en önemli oyunlarından biri olan Woyzeck'te, insan olmak duygusu, erdem, ahlak, iyilik, para ve sınıf kavramları üzerinden sorgulanıyor.

Kaynak: AA