Kayseri'de 29 Ekim Etkinlikleri Başladı

Kayseri’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında Atatürk Anıtı’na çelenk bırakıldı. Kayseri Valiliğinin çelengini Jandarma Genel Komutanlığının İçişleri Bakanlığına bağlanmasından dolayı, asker ve polis beraber taşıdı. Garnizon Komutanlığının çelenk sunumu da yapıldı.

Kayseri'de 29 Ekim Etkinlikleri Başladı
Kayseri’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında, Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ercan Teke ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Cumhuriyet Meydanı’da bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı.

Garnizon Komutanlığının çelengini asker ve polis beraber taşırken, düzenlenen tören saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından sona erdi.

Törenin ardından bir açıklama yapan Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, ’Ulusal ve Resmi Bayramlar ile Mahalli Kurtuluş Günleri, Atatürk Günleri ve Tarihi Günlerde Yapılacak Tören ve Kutlamalar Yönetmeliğindeki’ değişiklik hakkında bilgiler verdi. Vali Kamçı, "Biliyorsunuz ki, dün mükerrer Resmi Gazetede yönetmelik yayınlandı. Yönetmelikte 2 çelengin konulacağı ve Garnizon Komutanlığının çelenginin konulmayacağı anlaşılmıştı. Yönetmelik böyle. Ancak İç İşleri Bakanlığı’mızın talimatıyla garnizon komutanının olduğu yerlerde 2 çelenk uygulaması var. Bizim ilçelerimizde jandarma komutanlarımızı ve ilçe garnizon komutanlığı görevini de üstlenmişler. Orada Kaymakam ve belediye başkanı çelenk koyacak. Jandarmanın ve garnizon komutanının olmadığı yerlerde bekli düzelecek veya bu bayrama özgü olarak bakanlığımızın emri ile 3’lü çelenk ve 3’lü kabul olarak kutlama programlarımız devam edecek" ifadelerini kullandı.

Çelenk sunma törenine, Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ercan Teke, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, protokol üyeleri, kurum müdürleri, askeri erkan, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: İHA