İzmir Emniyetinde Devir-Teslim Töreni

Emniyet Müdürleri Kararnamesi'yle İzmir'e atanan Aşkın, görevi Antalya'ya atanan Uzunkaya'dan devraldı Uzunkaya: 'FETÖ ile mücadelede polis ve jandarma, bugüne kadar yaklaşık 4 bin 500 kişiyi gözaltına aldı, bin 700'ü tutuklandı' 'Bunların arasında emniyetten, askeriyeden, adli yargıdan, kamudan da hatırı sayılır oranda insanların olduğunu arz etmek istiyorum'.

Emniyet Müdürleri Kararnamesi'yle Antalya İl Emniyet Müdürlüğüne atanan Celal Uzunkaya, görevini yerine atanan Hüseyin Aşkın'a devretti.

Bornova'daki Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğünün toplantı salonunda düzenlenen devir teslim töreninde her iki emniyet müdürünün özgeçmişi okunurken, Celal Uzunkaya hakkında Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) geçmişte kendisine kumpas kurduğu ve yargılandığı davadan beraat ettiği bilgisi de paylaşıldı.

Görevi devralan Aşkın, hizmet bayrağını daha yükseklere taşımak için çalışacağını söyledi.

Uzunkaya ise yaptığı konuşmada, İzmir ve ülke huzuru için gece gündüz demeden cansiperane görev yaptıklarını, İzmir'deki 33 aylık görev süresinde FETÖ'nün oluşturduğu tehdide karşı devletin diğer kurum ve kuruluşlarıyla yoğun mesai geçirildiklerini anlattı.

- 'Örgütle, doğduğu ilde mücadele ettik'

15 Temmuz sonrası FETÖ'ye yönelik yoğun ihbar aldıklarını, örgütün de bilgi kirliliği oluşturmak amacıyla girişimlerde bulunduğunu kaydeden Uzunkaya, Valilik öncülüğünde oluşturulan Olağanüstü Hal Masası'nda ihbarların titizlikle irdelendiğini, mağduriyetlere sebebiyet vermemek için çalışıldığını vurguladı.

FETÖ'nün 1970'li yıllarda İzmir'de kurulduğunu, çıkış yeri olması nedeniyle FETÖ'nün kente özel önem verdiğini, oturmuş, yaygın, kademeli ve alternatifli kadroların 15 Temmuz'a kadar etkin şekilde faaliyet yürüttüğünü, kentte örgütle bağlantılı emniyet teşkilatı da dahil olmak üzere birçok kurum ve alanda, her kademeden kişinin bulunduğuna dikkati çeken Uzunkaya, devletin yönetiminin ortaya koyduğu kararlılık ve Milli Güvenlik Siyaset Belgesi'ndeki kararlar doğrultusunda mücadelelerini sürdürdüklerini ve kesintisiz devam ettireceklerini söyledi.

- İzmir'de 4 bin 500 gözaltı

FETÖ ile mücadele kapsamında İzmir'de polis ve jandarma sorumluluk bölgelerinde 4 bin 500'e yakın kişinin gözaltına alındığını, bunlardan bin 700'e yakınının tutuklandığı bilgisini veren Uzunkaya, şöyle devam etti:

'Bunların arasında emniyetten, askeriyeden, adli yargıdan, kamudan da hatırı sayılır oranda insanların olduğunu sizlere arz etmek istiyorum. Yaralı, travma geçiren sıkıntılı bir teşkilatın (Bu, 15 Temmuz'dan önce başlayan bir süreçtir) mensubu olarak söylüyorum. Bu yaralı halimizle bu mücadelede tüm arkadaşlarımla en ön saflarda olmamızın ve bunun da toplum tarafından aynı oranda görülüp kabul edilmesinin mutluluğunu da özellikle belirtmek istiyorum. Emniyet teşkilatımız, bu halimizle gerek 17-25 Aralık sonrası süreci, gerekse 15 Temmuz gecesi ve sonraki süreci, çok şükür ilimizde de ülkemizde yüzünün akıyla sürdürmüş, bundan sonra da yaralarını pansuman ettikten, tedavi ettikten sonra, yerli yerine oturan güçlü yapısıyla mücadelesini kendi geçmişine yakışır bir şekilde aynı kararlılıkla sürdürecektir.'

Konuşmaların ardından Uzunkaya, Aşkın'a İzmir Emniyet Müdürlüğü forsu, Aşkın da Uzunkaya'ya başarı şilti verdi.

Törene İzmir Vali Vekili Mustafa Harputlu, AK Parti İzmir Milletvekilleri Atilla Kaya, Necip Kalkan, CHP Milletvekilleri Atilla Sertel, Murat Bakan ve Musa Çam, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Cumhuriyet Başsavcı Vekili Okan Bato, eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Hilmi Özkök, Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Kasman, Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cüneyt Hoşcoşkun, eski emniyet müdürleri ile polis müdürleri katıldı.
Kaynak: AA