'Doğular Batı Olsa, Batılar Doğu' Projesi

Siirt 14 Eylül Anadolu Lisesi ve İzmir Dikili Semih Tınay Anadolu Lisesi arasında proje kapsamında kardeşlik köprüsü kuruldu.

'Doğular Batı olsa, Batılar Doğu' projesi kapsamında, Siirt 14 Eylül Anadolu Lisesi ve İzmir Dikili Semih Tınay Anadolu Lisesi arasında kardeşlik köprüsü kuruldu.

İmzalanan protokolle kardeş okul ilan edilen eğitim kurumlarının öğrencileri, şehirlerinin kültürünü de karşılıklı aktaracak. Proje kapsamında gerçekleştirilecek ziyaretlerde öğrenciler, konaklama tesisleri yerine kardeş okulda okuyan öğrencilerin evinde misafir edilecek.

Projeyi yürüten 14 Eylül Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Naci Nar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, amaçlarının liseli öğrencilerin doğu ve batı kardeşliği ile kültürel kaynaşmayı sağlamak olduğunu söyledi.

Kardeşlik ve dostluk köprüsünü kurmayı amaçladıklarını ve 3 Kasım'da İzmir'e gideceklerini aktaran Nar, şöyle dedi:

'Kardeşlik ve dostluk köprüsünün oluşması bizim için çok önemli. Bizler de onları 19 Mayıs'ta burada misafir etmek istiyoruz. Kardeşliğin tamamen pekişmesi için önemlisi çocuklar orada ailelerde kalmasıdır. Oradaki kültürü ve arkadaşlıkları pekiştirerek güzel bir ortam sağlanacak. Bununla beraber oradaki tarihi, turistik yerler gezdirilecek çeşitli etkinlikler gerçekleştirilecek. Biz de onları burada misafir etmek için hazırlıklara başladık.'

Proje koordinatörlüğünü yapan İngilizce Öğretmeni Harika Bahar Özer de 'Doğular Batı olsa, Batılar Doğu' projesi ile ülkenin en doğusu ve batısındaki kültürel farklılıklara dayanarak birlik, beraberlik ve huzuru sağlamak olduğunu ifade etti.
Kaynak: AA