Borç Yapılandırma 25 Kasım'a Uzatıldı

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, 6735 sayılı kanunun Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren borçların yapılandırma süresinin 25 Kasım 2016 tarihine kadar uzatıldığını söyledi.

Vergi borcu yapılandırması için son gün olan bir ay daha uzatılmasının bir fırsat olduğunu belirten Başkan Memduh Büyükkılıç vergi ve vergi cezaları, gecikme faizleri, gecikme zamları, SGK ve belediye alacakları, gümrük vergileri, trafik, nüfus, seçim, karayolu geçiş ücreti alacaklarının yeniden yapılandırılmasının büyük bir imkan olduğunu kaydetti.

Melikgazi Belediyesi, 6552 sayılı Kanun’la bazı alacakların yeniden yapılandırılması kapsamında Emlak ve çevre temizlik vergisi borçları ile bunlara bağlı vergi cezalarını yapılandırmak isteyen vatandaşlar için çeşitli ikramlarda bulduğunu ifade eden BaşkanBüyükkılıç, “Yapılandırma kapsamına giren borç asıllarında bir indirim yapılmamaktadır. Ancak bu borç asıllarına uygulanan gecikme cezası, gecikme faizi ve zamları ile vergi cezalarının tamamı silinmektedir. Yapılandırılan borcun tamamının, kanunda belirtilen süre ve şartlarda peşin ödenmesi halinde, hesaplanan güncelleme faizinin yarısı alınmayacaktır. Bu düzenlemeden yararlanmak isteyen borçluların, Melikgazi Belediyesi Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’ne ödenecek tutarların taksitini ödeyebilecektir.” dedi.

Başkan Büyükkılıç, vergi borçlarının yapılandırılması için sürenin 1 ay uzatıldığını belirten ve borçlarını ödemek isteyen vatandaşların bu süre içinde başvurmaları gerektiğini sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA