Ayvalık'ta Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları Çelenk Sunumuyla Başladı

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Türkiye Cumhuriyeti’nin 93. Yıldönümü kutlamaları ilçe merkezindeki Cumhuriyet Meydanı’nda kalabalık bir katılımcıyla gerçekleşen Atatürk anıtına çelenk sunumuyla başladı.

Ayvalık'ta Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları Çelenk Sunumuyla Başladı
Ayvalık Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, Garnizon Komutanı Albay Aydın Nazlı, Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, Cumhuriyet Başsavcısı Metin Toker’in yanı sıra daire amirleri, belediye başkan yardımcıları, şehit aileleri, muharip gaziler, belediye meclis üyeleri, siyasi partilerin temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler ve kalabalık bir vatandaş topluluğu hazır bulundu.

Törenin başlamasının öncesinde kalabalık vatandaş topluluğu Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e olan bağlılıklarını ifade etmek için anıtı çiçek yağmuruna tuttular.

Atatürk Anıtına kaymakamlık, garnizon ve Ayvalık Belediyesi çelenklerinin sunumunun ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.

Daha sonra Cumhuriyet Bayramı nedeniyle ilçe genelindeki okullar arasında düzenlenen futbol, basketbol ve kros gibi sportif yarışmaların yanı sıra kompozisyon, resim ve şiir yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri; Ayvalık Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, Garnizon Komutanı Albay Aydın Nazlı, Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer ve Cumhuriyet Başsavcısı Metin Toker tarafından verilmesiyle sona erdi.

Ayvalık’taki Cumhuriyet Bayramı etkinliklerinin Cumartesi günü Hüsnü Uğural Stadyumu ile Ayvalık Anadolu Meslek Lisesi bünyesinde düzenlenecek kutlamalarla süreceği öğrenildi.
Kaynak: İHA