Avrupalı Gençler Akhisar'da Zeytin Topladı

’Hasat Zamanı’ adlı proje kapsamında Akhisar’da zeytin toplayan Avrupalı gençler Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı’yı makamında ziyaret etti.

Avrupalı Gençler Akhisar'da Zeytin Topladı
Akhisar Lovers Gençlik Grubu ve proje sorumlusu Merter Kırkmalı eşliğinde Avrupa’nın farklı 7 ülkesinden 40 genci Belediye Başkanı Salih Hızlı, Akhisar Belediyesi Encümen Salonunda kabul etti.

’Akhisar Lovers’ gençlik grubu tarafından düzenlenen, TC Avrupa Birliği Bakanlığı, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı’nca yürütülen Erasmus + Gençlik Programı kapsamında Avrupa Komisyonu’ndan sağlanan hibe ve Akhisar Belediyesi’nin katkılarıyla gerçekleşen, ’Hasat Zamanı’ adlı proje kapsamında Belediye Başkanı Salih Hızlı konuklarını ağırladı.

Polonya, Bulgaristan, Romanya, İtalya, Hırvatistan, Macaristan ve Litvanya’dan 18 - 30 yaş arası 40 genç Akhisar’da zeytin hasadı yapması ardından Belediye Başkanı Salih Hızlı’yı ziyaret etti ve ardından Akhisar Belediyesi Sanat Galerisinde resim sergisi açtı. Gençlerin zeytin toplama görüntülerinden oluşan sergide yaklaşık 20 fotoğraf yer aldı. Sergi açılışını yapan Akhisar Belediye Başkan Yardımcısı Ali Velestin gençleri tebrik ederek başarılar diledi.

Proje hakkında bilgi veren proje sorumlusu Merter Kırkmalı, “Tüm etkinliklerimizle sosyal ve evrensel değerleri öğrenmeleri ve bunlara sahip çıkmalarının sağlanması projemiz sona ermiştir. Kültürlerarası alışveriş çatısı altında tarımı, tarihi, kültür ve sanatı Avrupalı gençler ile buluşturup, kardeşlik, dostluk, barış kavramlarını da bu proje ile harmanlayarak yerel halka bir nebzede ışık tutmayı amaçlamıştık. Yine yapılacak olan ’Hasat Zamanı’ etkinliğinde çekilen tüm fotoğraflar ileride farklı ülkelerde, farklı şehirlerde, farklı projelerde dağıtılması amaçlı kitapçık haline getirilecek, İngilizce hazırlanacak olan kitapçıkta ortak hareket etmenin, birlikte bir şeyler üretmenin ve paylaşmanın önemine değinilecektir. Bu da projenin sürekliliği açısından önem taşımaktadır” dedi.

Kaynak: İHA