Ataşehir, Cumhuriyet'i 93 Yılın Belleği İle Kutluyor

Cumhuriyet tarihine damga vuran isimler, 29 Ekim’de Ataşehir’de gerçekleştirilecek etkinlikler kapsamında canlandırılacak. Binlerce kişinin katılacağı yürüyüşün ardından Manga ve Kıraç şarkılarıyla Cumhuriyet coşkusunu yaşatacak.

Cumhuriyet’in ilanının 93’üncü yıldönümü Ataşehir’de büyük coşku ile kutlanacak. Ataşehir Belediyesi tarafından organize edilen Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri Özgürlük Parkı’nda başlayacak yürüyüşün ardından Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşecek olan Manga ve Kıraç konserleri ile devam edecek.

İsmet İnönü, Aziz Nesin, Can Yücel, Türkan Saylan, Tarık Akan gibi 93 yıllık Cumhuriyet tarihine damga vurmuş isimlerin canlı heykelleri hafızalardaki görüntüleri ile yürüyüş güzergâhında olacak. Atatürk’ün Haydarpaşa Garı’nda Cumhuriyet ruhunu yansıtan fotoğraf karesi büyütülmüş hali ile tören alanında yerini alacak. Fotoğrafta boş bırakılan alanlarda vatandaşlar hazır olan dönem kıyafetleri ile hatıra fotoğraf çektirebilecekler.

Atatürk Bulvarı üzerinde, 93 yıllık Cumhuriyet tarihine damga vurmuş isimlerin canlı heykelleri hafızalardaki görüntüleri ile yürüyüşe katılanları karşılarken, vatandaşlar bu anları fotoğraf çekimi ile ölümsüzleştirebilecekler. Tören bölgesinin bir başka noktasında ise Mustafa Kemal Atatürk’ün Haydarpaşa Garı’nda Cumhuriyet ruhunu yansıtan fotoğraf karesinin maketi insan ölçeğinde büyütülmüş olarak yer alırken, fotoğrafta boş bırakılan alanlarda vatandaşlar dönem kıyafetleri ile hatıra fotoğraf çektirebilecekler. Atatürk’ün Kocatepe’de zihinlerimize yer eden görüntüsünün ışıklandırılmış üç boyutlu hali ise 29 Ekim günü Ataşehir’deki coşkulu Cumhuriyet ruhu ile birlikte olacak. Havai fişek gösterisinin de gerçekleşeceği kutlamalar Ataşehir Cumhuriyet Meydanı’nda Manga Grubu ve Kıraç konserleri ile devam edecek.

Cumhuriyet dönemine damga vuran isimler canlandırılacak

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda Can Yücel’i canlandıracak olan Pandomim Sanatçısı ve eğitmeni Bülent Develi, “Kortej esnasında biz Cumhuriyet’imizin 15 tane kadın, erkek karakterini canlı heykel olarak canlandıracağız. Bu performans esnasında onları canlandırıyor olmak bizlere güç verecek. Çünkü sorumluluğu büyük isimler. Bunların arasında Halide Edip Adıvar, Türkan Saylan, Bahriye Üçok, Nazım Hikmet, İsmet İnönü, Cemal Reşit Rey, Aşık Veysel, Ruhi Su, Aşık Mahsuni Şerif ustalarımız var. Tarihten günümüze yakın tarihimize geçmiş, geçtiğimiz günlerde kaybettiğimiz Tarık Akan’a kadar hepsinin sorumluluğunu bir şekilde üzerimizde taşıyacağız. 29 Ekim Günü Ataşehir halkını ne bekliyor. Cumhuriyet tarihinde adı geçmiş bu karakterleri canlı heykel performansı olarak biz hayat vermeye çalışacağız. Halka tekrar bu isimler hatırlatmak sorumluluğuyla belki gelip bizimle fotoğraf çektirip bu anı daha özel kılabilirler” dedi.

"Vatandaşlar, Cumhuriyet döneminin karakterleriyle karşılaşacaklar"

Tarık Akan’ı canlandıracak Pandomim sanatçısı Mustafa Erdem ise, “Canlandırılmış karakterler insanlığı savunan insanlardı. Barıştan, hümanizmden yana olan insanlardı. Tarık Bey’e gelince çok kısa zaman önce kaybettik. Bunun çok burukluğu var. Ataşehir Belediyesi’nin düzenlemiş olduğu etkinlik özgürlük parkından Cumhuriyet Meydanı’na kadar sürecek bir kortej oluşturulacak. Biz orada olacağız. Vatandaşlar, Cumhuriyet döneminin karakterleriyle karşılaşacaklar” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA