15 Temmuz Şehidi Askeri Çoban İmam Hatip Ortaokulu Açıldı

Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde '15 Temmuz Şehidi Askeri Çoban İmam Hatip Ortaokulu' düzenlenen törenle hizmete girdi.

Ergani ilçesinde '15 Temmuz Şehidi Askeri Çoban İmam Hatip Ortaokulu'nun açılışı dolayısıyla Kaymakam Mehmet Ali Gürbüz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Atabey ve İlçe Müftüsü Abdülrakip Arslan'ın katılımıyla tören düzenlendi.

Kaymakam Gürbüz, törende yaptığı konuşmada, İmam Hatip Okulları Platformu toplantısında alınan karar ve öğrencilerin ihtiyacını karşılamak için imam hatip okulunu açmayı uygun gördüklerini söyledi.

İhtiyaç duyulan alanlarda eğitimin devlet eliyle verilmesinin önemine değinen Gürbüz, imam hatip okullarının da bölgede önemli bir ihtiyacı karşıladığını belirtti.

Kaymakam Gürbüz, imam hatip okullarında, normal okullarda verilen derslerin yanında meslek derslerinin de verildiğine işaret ederek, 'İmam hatip mezunu olan öğrencilerin hayalleri değişti. Sadece imamlık veya vaizlik yapmayı hayal etmiyor, astronot, polis, doktor gibi mesleklere de yöneliyorlar.' dedi.

Toplumun en büyük düşmanının cehalet olduğunu, bunu da eğitim ile yenebileceklerini dile getiren Gürbüz, başarılı olabilmek için de daha çok eğitim kurumuna, şuurlu öğrencilere ve yeni bilgiye ihtiyaç olduğunu anlattı.

Okulun hayırlı olmasını dileyen Gürbüz, 'İnşallah, buradan mezun olanlardan da okulun ismi gibi vatansever, cesur nice Askeri Çobanlar çıkar.' ifadelerini kullandı.

Açılışın ardından Gürbüz, sınıfları gezerek, öğrencilerle sohbet etti.

Öte yandan, öğrenci formalarının Kaymakamlıkça karşılanacağı öğrenildi.

Kaynak: AA