'Yılmaz Güney Sineması' Projesi Anket Sonucunda Belirlenecek

Batman Belediyesi tarafından, inşa edilmesi planlanan 'Yılmaz Güney Sineması' için belirlenen 3 proje, vatandaşların görüşüne sunuldu Vatandaşlardan en fazla oyu alan proje, yıkılacak mevcut sinemanın yerine inşa edilecek.

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile görevlendirme yapılan Batman Belediyesince, yeniden inşa edilmesi planlanan 'Yılmaz Güney Sineması' için belirlenen 3 proje vatandaşların görüşüne sunuldu.

İçişleri Bakanlığınca KHK ile Batman Belediyesine yapılan görevlendirmenin ardından kentte başlatılan çalışmalar sürüyor.

Belediye yönetimince alınan karar doğrultusunda Turgut Özal Bulvarı üzerinde bulunan Atatürk Parkı içerisindeki Yılmaz Güney Sineması'nın modern hale getirilmesi kararı alındı.

Karar doğrultusunda yıkılacak sinemanın yerine, yeni sinema inşa edilecek.

Yönetim tarafından belirlenen 3 proje fotoğraflarıyla belediye internet sitesinden vatandaşların görüşüne sunuldu.

Vatandaşlar tarafından en fazla oyu alacak proje, yıkılacak mevcut sinemanın yerine inşa edilecek.

Belediyeye görevlendirilen Vali Yardımcısı Ertuğ Şevket Aksoy, kentin alt ve üst yapı sorunlarının giderilmesi için yaklaşık bir aydır başlatılan çalışmaların aralıksız devam ettiğini söyledi.

Mevcut çalışmaların yanı sıra kentte sosyal ve kültürel eksikliklerin giderilmesi için de çalışma başlattıklarını kaydeden Aksoy, bu kapsamda mevcut sinemanın yenilenmesi için 3 proje belirlediklerini vurguladı.

Aksoy, vatandaşların görüşüne sunulan 3 projeden en fazla beğeni alacak olan projenin, en kısa sürede inşa edilerek vatandaşların hizmetine sunulacağını kaydetti.

Kaynak: AA