Yemen'deki Olaylar

Ülkenin farklı bölgelerinde meydana gelen şiddet olaylarında 10 kişi öldü, 19 kişi yaralandı.

Yemen'in farklı bölgelerinde meydana gelen şiddet olaylarında 1'i sivil 10 kişinin öldüğü, 19 kişinin yaralandığı bildirildi.

Yemen Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'ye bağlı Halk Direnişi Güçleri (HDG) Basın Merkezinden yapılan yazılı açıklamada, direniş güçleri ile Husi ve devrik lider Ali Abdullah Salih yanlıları arasında Taiz kentinin farklı bölgelerinde çatışmalar yaşandığı belirtildi.

Taraflar arasında meydana gelen çatışmalarda, 1 HDG mensubu ile 8 militanın hayatını kaybettiği, 4 HDG mensubu ile 11 militanın yaralandığı ifade edildi.

Hastane kaynaklarından alınan bilgiye göre, Husilerin, kentin bazı mahallelerini hedef alan bombalı saldırılarında 1 sivil öldü, 4 sivil yaralandı.

Askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre ise Suudi Arabistan'ın öncülüğündeki uluslararası koalisyonuna ait savaş uçakları, Taiz ve İbb illerinde Husilere ait olduğu belirtilen 3 askeri mevziye hava saldırısı düzenledi.

Operasyonda, Husiler ile Salih yanlılarına ait bir mühimmat deposu hedef alındı.

Öte yandan Ed-Dali ilinde Husilerin kontrolünde olan mevkiden balistik füzenin fırlatıldığı, füzenin 40 kilometre uzaklıkta boş araziye düştüğü ifade edildi.

Kaynak: AA