Van'da TÜBİTAK Bilgilendirme Toplantısı

Van’da TÜBİTAK 48’inci Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması ve 11’inci Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Van'da TÜBİTAK Bilgilendirme Toplantısı
Selahaddin Eyyubi İMKB Anadolu Lisesinde düzenlenen toplantıya İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin, TÜBİTAK Bölge Koordinatörü Cemil Tunç, Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhlis Ceylani, İpekyolu İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükrullah Yavuzer, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin, eğitim öğretim kurumlarında üretilen sonsuz sayıda bilgi mevcut olduğunu belirterek, “Eğitim öğretim kurumlarımızın birçok amacı olmakla beraber en önemli fonksiyonu bilgi üretmek, bunu bilimsel disiplinler çerçevesinde öğrencilerimizde beceri haline getirmektir. Bu önemli bir unsurdur. Dünyanın gelişmiş bütün ülkelerinde bu disiplini küçük yaştan itibaren öğrencilerde bir davranış haline getirme modülü üzerinde çalışılmaktadır” dedi.

Van olarak bu sene hedeflerinin bin TÜBİTAK projesini sunmak olduğunun altını çizen Kırekin, “Bu projeleri sunarken de başarılı projelerin, anlamlı projelerin, bilimsel değeri olabilecek projelerin olmasına gayret göstereceğiz. Bu kapsamda bütün okul müdürlerinin, branş öğretmenlerinin ve AR-GE ekibinin bu işe birebir sarılmalarını ve koşturmalarını ümit ediyor, TÜBİTAK yarışmalarının hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Toplantı, TÜBİTAK Bölge Koordinatörü Cemil Tunç’un yarışmalar hakkında öğretmen ve öğrencileri bilgilendirmesi ile sona erdi.
Kaynak: İHA