Türkiye Diyetisyenler Derneği Başkanı Prof. Dr. Tayfur Açıklaması

'Sağlıklı ve kaliteli bir yaşam için sağlıklı beslenmenin yanında düzenli fiziksel aktivite de mutlaka yer almalı. Bu yaklaşımın bireyler tarafından bir yaşam tarzına dönüştürülmesi ise ancak yeterli ve dengeli beslenme bilincinin yaygınlaştırılması ve geliştirilmesiyle mümkün olabilir'

Türkiye Diyetisyenler Derneği Başkanı Prof. Dr. Muhittin Tayfur, sağlıklı ve kaliteli bir yaşam için sağlıklı beslenmenin yanında düzenli fiziksel aktivitenin de mutlaka yer alması gerektiğini belirterek, 'Bu yaklaşımın bireyler tarafından bir yaşam tarzına dönüştürülmesi ise ancak yeterli ve dengeli beslenme bilincinin yaygınlaştırılması ve geliştirilmesiyle mümkün olabilir.' dedi.

Tayfur, Nestle Türkiye tarafından uygulanan, 'İyi Beslen, Mutlu Yaşa' kampanyasının tanıtımı dolayısıyla bir otelde düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, bu yıl Türkiye'nin ilk diyetisyenlerinin, bu alanda eğitimli kişiler olarak çalışmaya başlamasının 50. yılını kutladıklarını belirtti.

Dernek olarak, topluma iletmek istedikleri mesajlarla örtüştüğü için kampanyada yer aldıklarını anlatan Tayfur, 'Türk toplumunun beslenme, sağlık ve yaşam kalitesiyle ilgili farkındalığın artmasına katkı da bulunmak bizim asli görevimiz. Derneğin varlığını toplumun geniş katmanlarına duyurmak, tanıtmak, derneğimizin bir meslek birliği ve beslenme alanında güvenilir kaynak ve kuruluş olduğunu anlatmak da görevlerimiz arasında yer alıyor.' diye konuştu.

Tayfur, sağlıklı bir toplum için doğru beslenmenin önemli olduğunu vurgulayarak, bunun için de bu konularda bilinçli olmak gerektiğini kaydetti.

Beslenmenin bireysel bir faaliyet olduğunu ve mutlaka kişinin ihtiyaçlarına, yaşam koşullarına ve günlük faaliyetlerine göre özel düzenlenmesi gerektiğini işaret eden Tayfur, şöyle devam etti:

'Sağlıklı ve kaliteli bir yaşam için sağlıklı beslenmenin yanında düzenli fiziksel aktivite de mutlaka yer almalı. Bu yaklaşımın bireyler tarafından bir yaşam tarzına dönüştürülmesi ise ancak yeterli ve dengeli beslenme bilincinin yaygınlaştırılması ve geliştirilmesiyle mümkün olabilir. Bu nedenle programda yer alarak, Türk toplumunun beslenme, sağlık ve yaşam kalitesi ile farkındalığının artmasına katkıda bulunmayı çok önemsiyoruz.'

Tayfur, program çerçevesinde düzenlenen etkinliklerde katılımcılara uzmanlar tarafından sağlıklı beslenme için nasıl seçim yapabilecekleri, besinleri hangi sıklık ve miktarda yemeleri gerektiği ve bunu hayatlarında nasıl sürdürülebilir kılabileceklerinin anlatıldığını bildirdi.

Sağlıklı ve mutlu yaşamın temelinin denge olduğunu belirten Tayfur, 'Bu konuda toplumu bilgilendirmenin ilgili tüm kurumların görevi olduğuna inanıyorum. Dernek olarak bu geniş çaplı sosyal sorumluluk programının bir parçası olmaktan ve görevimizi yerine getirmekten mutluluk duyuyoruz.' değerlendirmesinde bulundu.

Nestle Türkiye'nin Pazarlama ve Kurumsal İletişim Direktörü Zeynep Sungu ise bu yıl Nestle'nin dünyada 150'nci, Türkiye'deki varlığının ise 107'nci yılını kutladıklarını belirtti.

Sungu, kuruluş yıl dönümlerini tüketicilerle birlikte kutlamak için başlattıkları, 'İyi Beslen, Mutlu Yaşa' kampanyasının Bursa, İzmir, Antalya, Ankara, İstanbul, Adana, Konya, Kayseri, Trabzon, Samsun ve Eskişehir'de uygulanacağı bilgisini paylaştı.

Program kapsamında halka ulaşmak, bulundukları yerlerde görüşme gerçekleştirmek için 11 ilden 8'ini dolaştıklarını anlatan Sungu, Trabzon'un ardından, Samsun ve Eskişehir'i ziyaret edeceklerini belirtti.

Sungu, uzmanların katılımıyla gerçekleştirilen etkinliklerde sağlıklı beslenme, fiziksel aktivite, zihin ve ruh sağlığına ilişkin bilgilerin paylaşıldığını vurgulayarak, 'Program sayesinde 11 ilde 25 farklı noktada 150 bin kişiye ulaşmayı hedefliyoruz. Bu yıl kampanyaya 3 milyon lira yatırım yapacağız. 3 yıl devam etmesi planlanan turumuz sonunda 500 bin kişiye ulaşmayı amaçlıyoruz.' diye konuştu.
Kaynak: AA