Türk Öğrencilerin 'Su Kaşifliği' Başarısı

Suyun önemi ve israf edilmemesi konusunda farkındalık yaratmak amacıyla 11 ülkenin katılımıyla düzenlenen su kaşifleri yarışmasında İzmirli öğrenciler birinci oldu.

'HSBC Su Programı' kapsamında, dünyada Global Action Plan, Türkiye'de ise Mikado Sürdürülebilir Kalkınma Danışmanlığı tarafından yürütülen 'su kaşifliği' programında, Türkiye'yi temsil eden İzmirli öğrenciler 11 ülke arasında birinci oldu.

Buca Şerif Tikveşli İlkokulu internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, okulun 'su kaşifleri' ekibinin, Londra'da 11 ülkenin katılımıyla düzenlenen yarışmada dünya birinciliği elde ettiği kaydedildi.

Suyun önemi ve israf edilmemesi konusunda farkındalık yaratmak için yürütülen programda 8-14 yaş grubundaki öğrenciler çeşitli faaliyetler yürüttü. İzmirli öğrenciler de geçen yıl gerçekleştirdikleri çalışmaları Londra'da anlattı, değerlendirme sonunda en başarılı ekip olarak seçildiği ifade edildi.

İzmirli öğrenciler, geçen yıl klozetlerde kullanılan sudan tasarruf sağlanması, su israfının önlenmesi amacıyla insanların bilinçlendirilmesi için ev ziyaretleri gibi çalışmalar yapmıştı.
Kaynak: AA