TBMM Genel Kurulu

Genel Kurulda, Hemşire Ayşegül Terzi'yi tekmeleyerek darbettiği gerekçesiyle yargılanan sanığın tahliye edilmesine tepki gösterildi.

TBMM Genel Kurulunda söz alan milletvekilleri, Hemşire Ayşegül Terzi'yi tekmeleyerek darbettiği gerekçesiyle yargılanan sanığın tahliye edilmesini eleştirdi.

Genel Kurul, TBMM Başkanvekili Pervin Buldan başkanlığında toplandı.

İzmir'deki sağlık yatırımlarına ilişkin gündem dışı söz alan AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli, Bayraklı Şehir Hastanesinin inşaatında hiçbir gecikmenin olmadığını ve 2019 tarihinde hizmete açılacağını belirtti.

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay ise İzmir'in hakkının verilmediğini savunarak, Türkiye'deki verginin yüzde 11'inin İzmir'den toplanmasına karşın, kamu yatırımlarının yüzde 2'sinin bu ile yapıldığını söyledi.

CHP Ordu Milletvekili Seyit Torun, seçim bölgesinin sorunlarıyla ilgili konuşmasında, fındık üreticisinin kaderine terk edildiğini ileri sürdü. Torun, ilin kamu yatırımlarından da gerektiği şekilde yararlanamadığını iddia etti.

MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı da gazilerin ve şehit ailelerinin mağdur edildiklerini savundu. Şehitler ve gaziler arasında ayrım yapılmaması gerektiğini belirten Kalaycı, terör şehit ve gazilerinin de 15 Temmuz şehit ve gazilerinin haklarından faydalandırılmasını istedi.

-Ayşegül Terzi'nin darbedilmesine ilişkin dava

MHP Grup Başkanvekili Erhan Usta, Cumhuriyetin, etnik kökeni ne olursa olsun tüm şehit ve gazilerin hediyesi olduğunu belirterek, 93 yıllık Türkiye Cumhuriyeti'nde hiç kimsenin dışlanmadığını söyledi. Usta, Cumhuriyet Bayramı'nı kutlayarak, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm kurucu kahramanları ve şehitleri şükran ve minnetle andığını ifade etti.

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak ve Belediye Meclisi Üyesi Fırat Anlı'nın gözaltına alınmasına karşı Diyarbakır'da sokağa çıkanlara yapılan müdahaleleri ve gözaltıları eleştirdi.

İstanbul'da, belediye otobüsünde hemşire Ayşegül Terzi'yi darbettiği gerekçesiyle yargılanan sanık Abdullah Çakıroğlu'nun tahliye edilmesini de eleştiren Baluken, HDP milletvekilleriyle kadınlara yönelik şiddeti kınamak adına mor atkı taktı.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, eski Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Gazeteci Nail Güreli'ye rahmet diledi. Ayşegül Terzi'yi darbeden şahsın tahliyesinin de kendilerini rahatsız ettiğini dile getiren Özel, kadınlara yönelik haksızlıklara karşı çıkmaya devam edeceklerini söyledi.

Cumhuriyet Bayramı'nı da kutlayan Özel, 'Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, kendine layık görmediği bir makamı, bugün birilerine layık görmeye çalışanlara karşı cumhuriyete ve parlamenter sisteme hep birlikte sahip çıkmak konusundaki irademizi tekrar ediyoruz.' dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, Bingöl ve Hakkari Çukurca'da şehit olan 2 askere rahmet diledi, Türkiye'nin hiçbir zaman teröre teslim olmadığını ve olmayacağını belirtti.

'Terörle mücadelede, teröristlerin saklandıkları inlerine girmek suretiyle bulundukları yerde imha sürecine girilmiştir. Canlı bomba kullanmak ve kalleşçe mayın patlatmaktan başka hiçbir hareket imkanı kalmayan hain terör örgütünün artık beli kırılmıştır.' ifadesini kullanan Muş, teröristlerin bir bir yok edildiğini kaydetti. Terörle mücadelenin hem yurt içinde hem de yurt dışında devam ettiğini vurgulayan Muş, Türkiye'nin terör örgütleri arasında bir ayrım yapmadan mücadele ettiğini belirtti.

Türkiye'nin terörle etkin mücadelesine en büyük desteği halkın verdiğini kaydeden Muş, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki halkın, asalak terör yandaşlarına 'Yeter artık, düşün yakamızdan' dediğini söyledi. Muş, 'Türkiye Cumhuriyeti Devleti, bu aziz milletin desteğini arkasında buldukça tüm terör örgütlerini tek tek bertaraf edecek ve son terörist yok edilinceye kadar mücadelesini sürdürecektir.' diye konuştu.

Cumhuriyeti Bayramı'nın tüm millete hayırlı olmasını dileyen Muş, kadınlara yönelik şiddeti de kesinlikle ve nefretle kınadıklarını dile getirdi.

Başkanvekili Pervin Buldan, Ayşegül Terzi'nin darbedilmesiyle ilgili davanın takipçisi olduğunu belirterek, 'Ona tekme atan mahlukun serbest bırakılmasının bir kadın olarak beni de derinden üzdüğünü ve yaraladığını özellikle ifade etmek istiyorum.' dedi.

Özgür Kadın Derneği Sözcüsü Ayla Akat Ata'nın gözaltına alınmasını kınadığını da söyleyen Buldan, 'Mesele kadın, insan ve insanlık olduğu zaman ben buradan bu açıklamaları yapmaya devam edeceğim.' değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA