Suriye'deki Çatışmalar

Fransa Dışişleri Bakanı Ayrault: 'İdlib'teki saldırının sorumlusu ya Şam rejimi ya da Rusya'.

Fransa Dışişleri Bakanı Jean Marc Ayrault, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib'in Maret en-Numan ilçesinde dün bir okul ile çarşının hedef alındığı bombardımana ilişkin, 'Saldırının sorumlusu ya Şam rejimi ya da Rusya.' dedi.

Ayrault, düzenlediği basın toplantısında, konuya ilişkin, ''Bunun sorumlusu kim? Kim olursa olsun herhalde muhalifler bunu yapmadı. Çünkü bu bombaları atmak için uçağa ihtiyacınız var. Bu yüzden bunu yapan ya Şam ya da Rusya.'' ifadesini kullandı.Bir okul ve çarşının hedef alındığı saldırıyı kınayan Ayrault, ''Son saldırı ile bizim kabul edemeyeceğimiz, Suriye halkına yönelik savaşın korkunç yüzü bir kez daha ortaya çıktı.'' diye konuştu.

Sahra hastanesi yetkilileri, Suriye'de rejim ve müttefiklerinin İdlib'in güneyindeki Has beldesinde bir okul ve çarşıya düzenlediği dünkü hava saldırısında hayatını kaybedenlerin sayısının 35'e çıktığını açıklamıştı.

Yaşamını yitirenlerin isimlerini açıklamayan yetkililer, ölenlerin 22'sinin çocuk, 6'sının öğretmen olduğunu bildirmişti.

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) da yaptığı açıklamada saldırının, Suriye'de 5 yılı aşkın süredir devam eden iç savaşta bir okula yapılan 'En kanlı saldırı' olduğunu kaydetmişti.

Kaynak: AA