SAÜ'de 'Problem Çözme Teknikleri' İsimli Eğitim Gerçekleşti

Sakarya Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu tarafından “Problem Çözme Teknikleri” isimli bir eğitim gerçekleştirildi.

SAÜ'de 'Problem Çözme Teknikleri' İsimli Eğitim Gerçekleşti
Modern eğitim anlayışı gereği öğrencilerini farklı alanlarda yönlendirebilecek, yaşam-boyu öğrenme nosyonunu benimsemiş akademisyenler ile hizmet veren Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Sakarya Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (ADAPTTO) Proje Uzmanı Cihan Kılıç’ın katılımı ile “Problem Çözme Teknikleri” eğitimini gerçekleştirdi. Akademisyenlerin etkin katılımı “bütüncül eğitim” temalı gerçekleştirilecek aktivitelere önemli bir temel oluşturdu.

Sakarya Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu’nda düzenlenen “Problem Çözüm Teknikleri” konulu eğitim, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu’nun çeşitli bölümlerinden akademisyenlerin katılımı ile gerçekleşti. Eğitim çerçevesinde katılımcılara, problem çözümünde yaratıcı yöntemlerin kullanımı, beyin fırtınasını problem çözümüne entegre edebilme ve problem çözümünde takım çalışması konusunda kullanabilecekleri gerekli bilgi ve araçlar sunuldu.

Deneyimsel öğrenme döngüsü çerçevesinde tasarlanan eğitim, katılımcıların deneyimledikleri problemlere yaratıcı çözümler üretme pratiği geliştirmelerini sağladı. Problem çözüm süreçleri genel olarak incelendikten sonra iletişim problemlerinin çözümüne dair yol haritası belirlendi.

Eğitim sonunda SHMYO Müdürü Doç.Dr. Selma Altındiş tarafından Uzm. Cihan Kılıç’a teşekkür belgesi verildi.

Kaynak: İHA