Oğlunun Okuması İçin Her Fedakarlığı Yapıyor

Anne Uzer:'Oğlumun okuma azmi bizleri sevindiriyor. 5 senedir usanmadan çocuğumu okula götürüyorum. Çok da mutluyum. Halimden hiç de şikayetçi değilim'

KONYA - Konya'nın Karapınar ilçesinde doğuştan yürüme engelli olan Emin Uzer okuma isteğini 5 yıldır fedakar annesinin yardımıyla yapıyor.

Karapınar Mevlana İmam Hatip Ortaokulu'nda okuyan oğlunun eğitimden geri kalmasını istemeyen anne Sevgi, oğlunu ilk okula başladığı günden beri yalnız bırakmıyor. Kimi zaman sırtında, kimi zaman ise tekerlekli sandalye yardımıyla yaklaşık 30 dakika yürüyerek okula getiren anne, oğlunu okul çıkışına kadar bekliyor. Oğlunu ders aralarında teneffüse de çıkaran fedakar anne, oğlunun eğitimden geri kalmaması için tüm zorluklara göğüs geriyor.

Anne Uzer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oğlu Emin'in okumayı çok istediğini söyledi.

Bu isteği yerine getirmek için ilk günden beri oğlunu yalnız bırakmadığını belirten Uzer, 'Oğlumu 5 yıldır okula götürüp getiriyorum. Benim yaptığımı her anne yapar. Oğlumun okuma azmi bizleri sevindiriyor. 5 senedir usanmadan çocuğumu okula götürüyorum. Çok da mutluyum. Halimden hiç de şikayetçi değilim.' şeklinde konuştu.

- 'Ben şimdi ona ne yapsam, ne desem az gelir'

Emin ise annesinin hakkını hiçbir zaman ödeyemeyeceğini, ifade ederek, şunları anlattı:

'Annemin emeğini hiç bir zaman ödeyemem. Ben şimdi ona ne yapsam, ne desem gelir. Borcum var, her an benimle.Ondan ayrı bir enerji alıyorum. Beni teneffüse çıkarıyor, benimle yakından ilgileniyor. Ben de büyüyüp iyi bir yere gelip ülkeme hizmet ederek anneme, babama olan borcumu bu şekilde ödemek istiyorum. Onların hakkını ancak böyle ödeyebilirim'

Okul Müdürü Mehmet Uncuoğlu da Emin'in başarılı bir öğrenci olduğunu vurgulayarak, engelli olmasına rağmen her yönüyle arkadaşlarına örnek birisi olduğunu ve azmi ile istediği hedefe ulaşacağını kaydetti.

Kaynak: AA